| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


divendres, 8 de setembre de 2006
>

Maresme. El govern de Pineda penja d'un fil per la nova situació de la depuradora

El PSC acusa l'alcalde de CiU, Joan Morell, de decidir-ho sense consultar amb els socis de govern

ADELA GENÍS. Pineda de Mar
Crisi interna en el govern de Pineda. El soci majoritari de CiU en el govern municipal, el PSC, està en peu de guerra per la nova ubicació de la depuradora. Els socialistes denuncien que l'alcalde no els ha consultat i que ha pres una decisió «presidencialista». El PSC no descarta marxar del govern -que integren juntament amb CiU i ERC- i ho decidiran en la propera reunió de militants i simpatitzants. L'alcalde, Joan Morell, admet que la nova ubicació de la depuradora ha «dividit» el govern. Morell defensa que s'havia de prendre una decisió i que no convidarà a cap del socis d'aquest tripartit a abandonar el govern.


+ Morell, a l'esquerra, i Fillat (PSC), al centre, en una protesta per la depuradora.. Foto: LL.M.

El PSC de Pineda no vol la depuradora de l'Alt Maresme allà on han acordat els alcaldes de Santa Susanna i Pineda, tots dos de CiU. Consideren que és la «pitjor situació» i que Morell ha actuat tot sol. El govern de Pineda viu una de les pitjors crisis i els socialistes no descarten abandonar el tripartit que formen amb CiU i ERC.

El secretari d'organització del PSC, Diego Fernández, va explicar ahir que exposaran la situació a militants i simpatitzants. «És una situació crítica i s'hi ha de donar una sortida», assegura Fernández. Segons el secretari d'organització, la depuradora es farà en un dels pitjors emplaçaments possibles. Els socialistes creuen que una decisió com aquesta, una de les més importants del mandat, no es podia fer d'aquesta manera. «No volem fer un judici polític, però Joan Morell ha comès incoherències polítiques perquè de cop i volta ha canviat la proposta», defensa el secretari socialista.DEPURADORA COMPARTIDA
La instal·lació es construirà en uns terrenys públics, a l'altre costat de la via del tren i en primeríssima línia de mar. L'ACA ha optat per una decisió salomònica que no ha agradat ni a pagesos ni a veïns ni a alguns partits polítics, inclosos els del govern de Pineda. La nova depuradora quedarà semisoterrada i costarà 10 milions d'euros més que en el projecte original. El cost aproximat de l'equipament serà de 35 milions d'euros, 14,4 dels quals seran finançats per la Unió Europea. Una part de la nova planta quedarà coberta sota un promontori vegetal que permetrà donar continuïtat a un futur passeig marítim entre Pineda i Santa Susanna.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Morell« La depuradora ha de tirar endavant»

>Maresme. 8.000 fulls repartits

>El PSC es planteja deixar el govern de Pineda per l'afer de la depuradora

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.