| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 23 d'abril de 2021


divendres, 8 de setembre de 2006
>

La pressió obliga Rubianes a cancel·lar un espectacle al Teatro Español de Madrid

Les declaracions que va fer a TV3, origen de la polèmica

EL PUNT. Barcelona
Pepe Rubianes no actuarà finalment al Teatre Espanyol de Madrid després de la polèmica sorgida a la capital de l'Estat per les declaracions que va fer fa uns mesos a TV3. L'actor, que ha rebut amenaces, ha retirat l'obra «a causa de l'agressiu i desmesurat ambient que un determinat sector està creant». El director del teatre, Mario Gas, s'ha plantejat la dimissió per l'afer.

Rubianes no representarà el pròxim dia 19 al Teatro Español l'obra Lorca eran todos, un espectacle que ell dirigeix i que reconstrueix els últims dies de vida del poeta. Segons va dir ahir el director del teatre, Mario Gas, ha estat el mateix Rubianes qui ha decidit retirar el muntatge a causa de «l'agressiu i desmesurat ambient» generat entorn a l'obra d'una forma «descontextualitzada». Tot i que l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, va anunciar al migdia que el consistori no contractaria l'obra, «l'Ajuntament no ha vetat Rubianes ni aquesta funció. Rubianes, en un impuls que l'honra, ha decidit retirar l'obra en vista d'aquest clima», va declarar el director del coliseu, que hi va afegir: «Potser és veritat que continuen existint dues Espanyes i que aquella que va acabar amb Lorca continua amagada». Gas es va mostrar «absolutament trist i afligit». «És una pena perquè crec que Lorca eran todos és un espectacle excel·lent.»

Unes declaracions de Rubianes van causar polèmica fa uns mesos quan va enviar a la merda «la puta Espanya» en el programa El club de TV3. Arran d'aquestes afirmacions, Rubianes va ser denunciat pel PP de Catalunya i la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola. Vuit mesos després, un sector ha recordat les paraules de Rubianes. Els darrers tres mesos s'havien rebut amenaces a l'Ajuntament, al Teatro Espanyol i al domicili del mateix actor. Fins i tot el partit Alternativa Española havia convocat una manifestació de protesta per al mateix dia en què es tenia previst estrenar l'obra. Malgrat tot, l'artista va matisar que es referia a «l'Espanya que va matar Lorca» i va declarar sentir «orgull i respecte» per «l'Espanya democràtica, constitucional i de progrés».

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, hi va afegir que «és un mal criteri no diferenciar entre responsabilitat artística i la política». NOTÍCIES RELACIONADES

>Pepe Rubianes es veu obligat a cancel·lar un espectacle a Madrid

>Pepe Rubianes es veu obligat a cancel·lar un espectacle a Madrid

>Pepe Rubianes es veu obligat a cancel·lar un espectacle a Madrid

>Pepe Rubianes es veu obligat a cancel·lar un espectacle al Teatro Español de Madrid

>Pepe Rubianes es veu obligat a cancel·lar un espectacle a Madrid

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.