| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 21 de juliol de 2024


dimecres, 6 de setembre de 2006
>

Maresme. Pagesos i afectats rebutgen l'emplaçament de la depuradora de l'Alt Maresme proposada per l'ACA

Defensen l'opció del pla de Gràcia de Pineda perquè hi ha millors accessos

LLUÍS ARCAL. Mataró
La notícia de l'emplaçament de la nova depuradora de l'Alt Maresme, a la zona coneguda com la Llàntia entre Pineda i Santa Susanna, no va ser gaire ben rebuda pels afectats, els veïns de la zona i la Unió de Pagesos. Aquestes parts consideren que la millor opció era el terreny conegut com el pla de Gràcia, al terme municipal de Pineda de Mar, ja que consideren que hi ha una millor accessibilitat i que és una zona on no hi ha conreus, el contrari d'una part dels terrenys on s'aixecarà la depuradora.


+ Terrenys entre Pineda i Santa Susanna on l'ACA vol construir la depuradora. Foto: T.M.

Mai no plou a gust de tothom, i l'emplaçament de la nova depuradora de l'Alt Maresme, entre els termes municipals de Santa Susanna i Pineda de Mar i a tocar de la costa, ha provocat satisfaccions i decepcions.

Dins d'aquest segon grup es troben els veïns de Bellamar de Pineda, el sindicat Unió de Pagesos i Ernest Pujadas, el pagès de Pineda que haurà de cedir 0,3 hectàrees dels seus conreus perquè s'hi aixequi el nou equipament. Les tres parts coincideixen que la millor opció per instal·lar la depuradora és el terreny conegut com el pla de Gràcia, dins de Pineda.

Pep Riera, coordinador del Maresme d'Unió de Pagesos, va ser el més explícit en manifestar que «a més d'una millor accessibilitat, el pla de Gràcia és una terra erma i abandonada, el que passa és que és un sector on hi ha expectatives urbanístiques, i això és la mare dels ous», reflexionava Riera. El representant dels pagesos no va descartar alguna mobilització «sempre que sigui conjunta amb d'altres entitats». Riera també va assegurar que seguiran el procés «de molt a prop». Jaume Caldés, portaveu dels veïns de Bellamar, es va mostrar prudent en espera de com es desenvolupa el projecte, però no va amagar la seva decepció per l'emplaçament. «Com a veïns creiem que no és el lloc adequat», sentenciava Caldés.

Ernest Pujadas, el pagès afectat, va posar èmfasi en el fet de «preservar l'espai agrari tant com es pugui». Pujadas també va posar l'accent en qüestions d'inundabilitat. «El pla de Gràcia es troba a 300 metres per sobre el nivell del mar, mentre que la ubicació de la depuradora només està 2 metres per sobre», deia Pujadas. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Consens dels alcaldes

>Pagesos i veïns, en desacord per la ubicació de la depuradora

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.