| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dissabte, 2 de setembre de 2006
>

Diana Garrigosa demana la baixa de militant al PSCEL PUNT. Barcelona

+ Maragall i Garrigosa celebrant el «sí» a l'Estatut.

Diana Garrigosa, l'esposa del president Pasqual Maragall, ha sol·licitat al PSC la baixa com a militant del partit. La notícia, que publicava ahir el diari La Vanguardia, coincideix amb les darreres operacions de la direcció del PSC, que han portat al canvi de Maragall per Montilla com a candidat, i a l'arraconament de l'anomenat sector maragallista dels càrrecs institucionals i les posicions de força dins del partit. El darrer exemple ha estat l'elecció de Joan Clos com a ministre d'Indústria i la seva substitució a l'alcaldia de Barcelona per Jordi Hereu.

Garrigosa, que feia més de vint anys que era militant socialista, va demanar la baixa per carta fa un mes. Fonts del PSC, però, van assegurar ahir que «no hi ha constància» de la sol·licitud i que a la seu del partit «no ha arribat cap carta» de l'esposa del President. Tot i això, ni la mateixa Diana Garrigosa ni ningú de l'entorn de Pasqual Maragall van desmentir la informació. A més, El Punt va tenir constància que la notícia del trencament de Garrigosa amb el PSC feia dies que era comentada en cercles polítics d'alt nivell.

Ahir el president de CiU, Artur Mas, va lamentar la «tremenda lluita de poder» en el si del PSC, i la va atribuir al fet que «les grans decisions les prenen a Madrid». Així mateix, el president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va assegurar que la decisió de Garrigosa és només «la punta de l'iceberg» del que està passant al PSC, on hi ha «un estat d'ànim decebut pel rumb que està prenent el partit». Duran es va mostrar convençut que més personalitats i càrrecs del PSC han decidit deixar l'afiliació en vista dels darrers moviments de la direcció del partit. El líder d'Unió no va donar noms, però és cert que just després de la renúncia de Margall a ser candidat, l'exalcaldessa de la Garriga Núria Albó i dos exregidors ja van presentar la seva renúncia perquè no se sentien còmodes «en un partit que ha deixat marxar Maragall».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.