| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 26 de gener de 2020


dilluns, 28 d'agost de 2006
>

El 69% dels webs municipals de l'Ebre no inclouen cap informació urbanística

Tortosa té el portal més ric en continguts, mentre que l'Ampolla, l'Ametlla i la Ràpita només tenen pàgines turístiques

GUSTAU MORENO. Tortosa
Un total de 36 webs municipals, dels 52 ajuntaments que hi ha a les Terres de l'Ebre, no inclouen cap informació urbanística. En realitat, només 9 ajuntaments ebrencs faciliten informació urbanística en els seus portals: Alcanar, Amposta, Deltebre, Roquetes, Sant Jaume d'Enveja, la Sénia, la Torre de l'Espanyol, Ulldecona i Tortosa, que té el web municipal amb una informació més rica, variada i complerta. Així ho demostra un estudi recent de Daniel Gil, responsable de la biblioteca de la demarcació ebrenca del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Al final de la llista de l'informe hi ha pobles que registren un gran creixement urbanístic, com ara l'Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i l'Ametlla de Mar, que només veuen Internet com a aparador turístic.


+ Una imatge d'arxiu d'algunes de les últimes construccions de Tortosa, al pla parcial Ferreries-Nord. Foto: G.M.
Només el 17,31% dels ajuntaments de les Terres de l'Ebre inclouen actualment alguna informació urbanística en les seves pàgines web. Un exhaustiu informe acabat el juny d'enguany, al qual ha tingut accés El Punt, posa de manifest que només Alcanar, Amposta, Deltebre, Roquetes, Sant Jaume d'Enveja, la Sénia, la Torre de l'Espanyol, Tortosa i Ulldecona posen a l'abast de ciutadans i professionals algun tipus d'informació urbanística. L'estudi, signat per Daniel Gil, quantifica i analitza totes aquelles referències urbanístiques com ara les memòries dels plans d'ordenació, els plans parcials, els plans generals i els projectes aïllats, com ara els equipaments. A més, l'informe també valora la inclusió als webs d'articles i arxius sobre normes urbanístiques, normes subsidiàries, catàlegs d'elements patrimonials i arquitectònics, plànols i altres elements gràfics, i també estudis i informes vinculats a l'urbanisme, com ara les memòries socials i les declaracions d'impacte ambiental. L'informe remarca que hi ha set municipis, el 13,45% dels consistoris de les Terres de l'Ebre, en què els webs no s'han pogut consultar perquè únicament són pàgines turístiques, sense cap tipus d'informació consistorial o perquè presenten diferents problemes tècnics, com ara errors als enllaços interns. Aquests set municipis són l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Camarles, Corbera d'Ebre, Sant Carles de la Ràpita, Tivissa i Vilalba dels Arcs. Tot i això, el grup més nombrós el formen els 36 municipis (69,24%) que, tot i tenir pàgines penjades a Internet amb informació consistorial, encara no han inclòs cap document ni cap referència urbanística al web municipal. Alguns dels casos més preocupants són els de dues capitals de comarca, Móra d'Ebre i Gandesa, així com alguns pobles del litoral que estan en procés de creixement urbanístic i amb una activitat immobiliària molt important. És el cas de l'Ampolla, l'Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita, que només utilitzen Internet per promocionar-se turísticament. L'estudi destaca el web de la Torre de l'Espanyol com a bon exemple per als pobles més petits.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Necessitem millorar

>Els més grans aproven amb bona nota

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.