| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 4 de juny de 2023


diumenge, 6 d'agost de 2006
>

El portaveu de la PDE acusa l'alcalde de Tortosa d'haver lluitat contra el PHN «per oportunisme»XAVIER MIRÓ. Tortosa

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) pensa que, amb l'impuls del projecte Tortosa Golf Resort, en què es preveu un camp de golf, un complex hoteler i una urbanització d'un miler d'habitatges a la pedania de Vinallop, l'alcalde de Tortosa, el socialista Joan Sabaté, evidencia que la seva lluita contra el Plan Hidrológico Nacional (PHN) va ser «pura façana» i que estava motivada per «oportunisme polític». Després que dimecres l'Ajuntament de Tortosa va aconseguir aprovar el projecte amb els vots del PSC i IPE –al govern–, i els de CiU, el PP i UPE –a l'oposició–, el portaveu de la plataforma pensa que la institució està cada cop més lluny de les idees dels ciutadans que van sortir al carrer per lluitar i aturar el transvasament de l'Ebre cap al País Valencià i Múrcia. Manolo Tomàs critica que la posició de l'Ajuntament, on només ICV –al govern– i ERC –a l'oposició– són contraris al projecte, «no es correspon amb l'esforç col·lectiu que es va fer». «És una llàstima, perquè se suposa que vam lluitar per fer possible una nova cultura de l'aigua en què crèiem.» Sobre la defensa que l'alcalde ha fet del complex turístic i lúdic afirmant que les Terres de l'Ebre no es poden convertir en una reserva de sostenibilitat mentre territoris veïns aprofiten les oportunitats turístiques que ofereixen els camps de golf en complexos d'allotjament, el portaveu de la plataforma recorda que la lluita cívica contra el PHN volia demostrar que és possible planificar el territori i el seu desenvolupament d'una manera diferent a com ho planejaven els governs del PP al País Valencià i Múrcia. «Fer el mateix aquí és molt poc coherent», diu Tomàs, que recorda que el projecte de Vinallop no és l'únic, ja que comencen a aparèixer diverses propostes de camps de golf a les Terres de l'Ebre. Per Tomàs, la decisió municipal «treu credibilitat a les institucions ebrenques».

MANOLO TOMÀS
PORTAVEU DE LA PDE
«L'Ajuntament de Tortosa està cada vegada més lluny de les idees dels ciutadans que lluitaven contra el PHN i a favor d'una planificació diferent»


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.