| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 22 de gener de 2019


dijous, 3 d'agost de 2006
>

L'Ajuntament de Girona engega un projecte per preservar la població d'orenetes a la ciutat

Instal·larà nius artificials en substitució dels que molestin

MONTSE BARRERA. Girona
L'Ajuntament de Girona va començar a treballar l'any passat en l'anomenat projecte Oreneta, que té per objectiu conservar la població d'orenetes a la ciutat. Per a això, instal·larà nius artificials quan els veïns ho demanin si els nius naturals d'aquests ocells els causen molèsties. El consistori ha fet un cens en què ha detectat 1.200 nius d'oreneta a la ciutat.


Les orenetes, de cua blanca o vulgars, són espècies protegides que a vegades provoquen molèsties a les persones amb els seus excrements si s'instal·len a les façanes de les cases. D'aquesta manera, el projecte Oreneta pretén sensibilitzar la gent sobre aquest ocell i donar una solució quan provoquen molèsties, instal·lant nius artificials.

De moment, l'Ajuntament, a través de l'Associació Galanthus, ha censat 1.200 nius en diferents sectors de la ciutat i en una segona fase ampliarà la zona. L'objectiu del cens, que ha detectat la major part dels nius en zones com Pedret, Santa Eugènia, el Barri Vell i el Mercadal, és tenir localitzats els nius i poder controlar així els llocs on hi ha més incidències o on es destrueixen. A la vegada, l'Ajuntament intervindrà en els punts on les orenetes provoquin molèsties amb els seus excrements, informant i instal·lant nius artificials substitutius dels naturals en indrets propers. Una altra de les solucions és col·locar punxes en els punts on no es vulgui que aquests ocells facin els nius, va explicar el regidor de Medi Ambient, Ponç Feliu. El regidor va indicar que el consistori havia rebut una desena de queixes de veïns sobre les molèsties d'aquests ocells a causa dels excrements i demanant alternatives.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.