| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 25 d'octubre de 2021


dijous, 3 d'agost de 2006
>

Aigües negres depurades a BellcaireALBERT VILAR. Bellcaire d'Empordà

L'Ajuntament de Bellcaire d'Empordà i l'Agència Catalana de l'Aigua de la Generalitat han desencallat després de tres anys de negociacions les obres del projecte per fer el col·lector que ha de portar les aigües brutes del poble fins a l'estació impulsora, creada per portar-les fins a la nova depuradora, a Albons. El problema s'ha centrat en el pas del col·lector pel rec del Molí, que creua el poble i és de propietat privada, i per uns camps a tocar del mateix rec.

«Actualment, el rec del Molí és una cloaca que passa pel mig del poble», va recordar l'alcalde, Joan Font, conscient que cal fer la connexió, com estava previst en el projecte inicial de la depuradora, on hi ha Albons i l'Escala. A la depuradora s'incorporaran en els propers 2 anys els municipis de Sant Pere Pescador, l'Armentera, la Tallada d'Empordà, Verges, Colomers i Jafre.

L'acord entre totes dues administracions concreta que l'ACA acabarà el col·lector, que fa uns 600 metres de llargada i té un cost de 215.550 euros, aprofitant unes obres de millora del mateix rec del Molí, que executarà el govern local. La millora del rec del Molí inclou fer una escullera en el tram urbà per evitar que s'emporti els camps, fer un passeig per la banda del poble i un carril bici per l'altra banda.

El projecte de millora del rec del Molí té un cost proper als 600.000 euros. En aquests moments, l'Ajuntament ja ha aconseguit una subvenció del Departament d'Agricultura de 134.000 euros. I el govern vol mirar d'aconseguir altres ajuts per reduir la seva part, com també de treure les dues obres de manera conjunta per reduir-ne el cost final.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.