| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 16 de setembre de 2021


dilluns, 31 de juliol de 2006
>

Aproven el pla que quadruplicarà el nombre de carrils bici a FigueresJOSEP PUIGBERT. Figueres

El pla director que impulsa l'ús de la bicicleta a Figueres com a transport urbà es va aprovar per unanimitat en el ple municipal que es va fer dijous passat. El pla estableix que en els pròxims dos anys es quadruplicaran els metres de carril bici, de manera que dels 1.149 actuals es passarà a 4.250. També s'han de fer 150 aparcaments de bicicletes. Aquestes són algunes de les mesures que, segons el pla aprovat, s'han d'implantar a curt termini.

Els carrils bici es construiran als nous sectors urbanitzats, com ara el Fages de Climent-Rec Susanna i el Costa Brava-Tapis. En la confecció del pla director s'ha seguit una sèrie de paràmetres, per exemple que els carrils bici siguin vies segures, contínues –cosa que no passa actualment– i, majoritàriament, bidireccionals, és a dir, amb una amplada mínima de dos metres. També es planteja que el centre de la ciutat, per la dificultat d'encabir-hi carrils bici, es defineixi com a zona de pacificació, on el trànsit motoritzat i les bicicletes van per la mateixa via. Les bicicletes tenen prioritat i la velocitat màxima permesa per als vehicles és de 30 quilòmetres per hora.

Encara no s'ha fixat la data d'execució d'aquest pla, tot i que l'alcalde va assegurar, quan es va presentar el pla, el mes d'octubre passat, que el 2007 hi hauria 4.250 metres de carril bici. L'Ajuntament, en el mandat dels anys 1995-1999, ja havia aprovat per unanimitat una moció presentada pel regidor del grup mixt Albert Blasco, en què es deia que tots els carrers que es construïssin es dotarien de carrils bici sempre que fos possible.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.