| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 25 de setembre de 2021


dimecres, 19 de juliol de 2006
>

Maresme. Cabrils ordena un espai agrícola envaït fa disset anys per indústries il·legals

Els grups de l'oposició denuncien que hi tenen lloc activitats sense llicència municipal

ADELA GENÍS. Cabrils
Els terrenys de Can Badia de Cabrils són agrícoles però des de fa molts anys s'hi desenvolupen tot tipus d'activitats industrials que no tenen llicència d'activitats ni res a veure amb les feines del camp. Amb els anys els tallers han anat guanyant terreny als conreus. L'Ajuntament ha fet diverses inspeccions en els últims mesos i comença a posar ordre en una zona on la majoria d'empreses treballen sense cap mena de permís municipal. En els darrers temps, segons el consistori, la majoria d'indústries han anat plegant perquè no han pogut presentar la documentació que se'ls demanava. L'oposició fa temps que denuncia aquesta situació.


+ A la zona agrícola de Can Badia de Cabrils fa anys que s'hi fan activitats il·legals sense cap mena de permís municipal. Foto: A.G.

Can Badia és una zona que queda a l'entrada de Cabrils, venint des de Vilassar de Mar. La part sud són uns terrenys agrícoles però des de fa molts anys que s'hi fan activitats industrials sense que les empreses que hi treballen tinguin cap mena de permís municipal. Dos dels grups de l'oposició de Cabrils, Veïns Independents de Cabrils (VIC) i Democràcia i Unió (DiU), denuncien des de fa temps aquesta situació i han entrat a l'Ajuntament diverses instàncies des del 2003.TALLERS DE TOTA MENA
En aquesta zona hi ha hagut en aquest temps naus industrials, hivernacles, tallers mecànics, un aparcament d'on entren i surten camions, una indústria de ceràmica i fins i tot una granja d'animals. A més, l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) tampoc disposa de permís ambiental, igual que l'Institut Català del Sòl, segons l'Ajuntament. El regidor del VIC, Alfred Serrano, denuncia que aquesta situació s'ha allargat durant molts anys i que s'han fet abocaments incontrolats durant tot aquest temps. «Fins i tot hi ha una sentència del Tribunal Superior de Justícia que no s'ha complert mai», diu Serrano. «També s'ha d'aclarir si durant aquests anys les empreses no han pagat la taxa ni d'escombraries ni del servei del clavegueram», continua el regidor. L'alcalde de Cabrils, Manel Pérez (CiU), reconeix que aquesta situació s'ha allargat durant massa anys. Tot i això, assegura que en els últims mesos l'Ajuntament ha actuat perquè les catorze empreses que hi tenen la seu regulin la situació. «Hem requerit la documentació necessària i hem comprovat que la majoria no tenen llicència d'activitats», diu l'alcalde. Segons Pérez, la majoria d'empreses que no han demostrat que realitzen activitats agrícoles han tancat en els últims mesos. «Moltes han valorat la situació i han decidit plegar. Un taller de cotxes no pot estar en un espai agrícola», diu l'alcalde. «De les empreses que hi havia, en queden 4 o 5 i la majoria són de cultius», conclou.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Argentona, pionera

>Cabrils posa ordre en un espai agrari ocupat per indústries

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.