| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 4 de desembre de 2023


dimarts, 18 de juliol de 2006
>

Maresme. Pineda anuncia que farà fora del passeig marítim les bicicletes per evitar accidents amb els vianantsT. MÁRQUEZ. Pineda de Mar

+ Imatge d'arxiu del passeig marítim de Pineda. / Foto: QUIM PUIG.

«El passeig marítim de Pineda es va fer pensant en les persones, no en les bicicletes i l'increment de circulació d'aquests vehicles posa en perill la seguretat dels vianants.» El regidor de Turisme de Pineda, Joan Rodés (CiU), va explicar ahir que el govern municipal –CiU, PSC i ERC– ha decidit prohibir la circulació de bicicletes pel passeig marítim per la coincidència de petits accidents amb els usuaris que hi passegen, especialment nens. «Som conscients que per a molta gent la via de ciment que separa la zona arbrada de la sorra de la platja sembla un carril bici, però ni ho és, ni ha de fer aquesta funció», assenyala el regidor.

En aquest sentit, Rodés va recordar que en el nou tram del passeig ja s'ha optat perquè la separació entre la sorra i el passeig sigui de fusta «i es vegi més clar que està fet perquè la gent hi passegi». El regidor, a més, va matisar que la prohibició no serà tan estricta amb les bicicletes dels infants.

D'altra banda, Rodés va precisar les accions desenvolupades per la seva regidoria per complir amb les exigències demanades a un municipi que, com Pineda, té el segell de Turisme Familiar. «Hem posat en marxa un espai a la platja destinat a la mainada i durant el període estival es passarà una enquesta als usuaris de la platja perquè valorin el servei que s'hi dóna», apunta. L'enquesta demana l'opinió dels banyistes en matèries tan diverses com ara la qualitat ambiental, la seguretat i l'oferta turística que hi ha al municipi.

Joan Rodés va assenyalar que els resultats que s'obtinguin –previstos a finals de setembre– «permetran millorar el servei i també orientar l'oferta en funció de les demandes detectades entre els turistes». Pineda va aconseguir el segell de Turisme Familiar fa pocs mesos i es va convertir en la quarta població catalana que disposa d'aquesta distinció atorgada per la Generalitat.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.