| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 20 de juliol de 2024


dimecres, 12 de juliol de 2006
>

David Crystal: «Temia que s'acabàs la Sagrada Família abans que la Casa de les Llengües»

El lingüista nord-irlandès presideix el comitè que definirà el projecte

A. VIVES. Barcelona
El lingüista nord-irlandès David Crystal va assegurar ahir que «li feia una mica de por que primer s'acabàs la Sagrada Família abans que s'estrenàs el museu de la Casa de les Llengües». Encara que, després, aquesta autoritat en el món de la lingüística va reconèixer que els seus temors s'havien diluït en assistir a la signatura de cessió de l'edifici on anirà el museu. El destí d'aquest equipament és en un immoble de 5.000 m² situat a Can Ricart, al Poblenou.


+ Crystal, ahir, parlant amb el president Maragall. Foto: Q. PUIG

La Casa de les Llengües va començar ahir a «prendre cos físic i intel·lectual», en paraules del conseller de Presidència, Joaquim Nadal. D'un costat, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, van signar el protocol de cessió de l'edifici de 5.000 m² situat a Can Ricart, al Poblenou, on s'instal·larà la futura seu de la Casa de les Llengües i, de l'altre, es va constituir oficialment el comitè científic internacional que definirà i avaluarà el futur projecte museogràfic.

El president Pasqual Maragall espera que la futura Casa de les Llengües es converteixi en un «nucli de talent». I la idea de l'alcalde Clos és aprofitar el projecte per convertir Barcelona en un referent «a escala europea i mundial» en l'estudi de les llengües. Nadal creu que amb la signatura del protocol de cessió s'ha aconseguit que la futura Casa de les Llengües deixa de ser «una idea volàtil» i «es concreta físicament». De totes maneres i com va reconèixer el mateix Maragall, l'Ajuntament encara està redactant el pla urbanístic i d'usos de Can Ricart.

El lingüista David Crystal va reconèixer ahir el seu escepticisme davant la idea, que ell mateix va llançar en el Fòrum de les Cultures 2004 i que posteriorment va recollir el president Maragall, de situar a Barcelona la primera Casa de les Llengües per promoure el multilingüisme. I que sols ara que ha vist com es materialitza el projecte creu que té possibilitats de prosperar. Crystal, que presideix el comitè de savis que ahir es va constituir i que integren vint experts més procedents d'àmbits tan diversos com ara la lingüística, les ciències de la computació i l'economia, considera que aquesta casa ha de mirar «bàsicament» en dues direccions: cap a la recerca i cap a la gent del carrer perquè «tothom té una llengua per manifestar-se i pensar». NOTÍCIES RELACIONADES

>Projecte per al 2008

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.