| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 7 de juny de 2020


dijous, 6 de juliol de 2006
>

L'afició al joc va delatar l'homicida d'àvies

Una cremada a la mà esquerra va ser un dels detalls que va permetre la identificació ràpida de la sospitosa

S. BARROSO M. PIULACHS. Barcelona
Havia estat vista en un bingo. De fet, a diverses persones els havia semblat veure-la en bingos, i una d'elles va encertar-la. A més, un veí de Sant Andreu que deia reconèixer-la havia parlat als investigadors de l'afició al joc de Remedios Sánchez Sánchez. Fins aleshores, però, ningú no aconseguia posar-li nom a la cara: eren coneixences només de vista. Els agents van decidir aleshores rastrejar els bingos on podia haver estat, fins que van trobar la seva imatge en les fitxes de clients d'una de les sales. El descobriment es va produir dimarts a la tarda. Aleshores els agents van començar una ronda per locals de joc i salons recreatius de l'Eixample fins que la van trobar. Una cremada a la mà esquerra va facilitar la identificació visual ràpida i sense cap dubte.+ El saló recreatiu del carrer Provença on es va produir la detenció. / Foto: M.P.

La policia escorcollava el pis de Remedios Sánchez, al carrer Mossèn Quintí Mallofré, a Sant Andreu, ahir a la nit. La detinguda va ser traslladada pels Mossos a casa seva i, en arribar al portal, la dona va tenir una crisi nerviosa i es va tirar a terra: no volia que els agents hi entressin, i la van agafar a pes de braços per fer-la entrar.

En l'escorcoll, la policia buscava qualsevol prova que pugui demostrar la seva implicació en els fets. La clau podrien ser els objectes robats a casa de les víctimes: dos o tres bosses de mà, joies, un rellotge, unes claus. L'escàs valor del botí –en alguns casos inexistent– ha portat la policia a creure que eren trofeus per a l'homicida, que el robatori no era el mòbil d'uns atacs desproporcionadament violents amb relació als objectes sostrets i a la vulnerabilitat de les víctimes, la majoria de més de 80 anys.

La policia es trobava ahir en l'inici de la segona fase de la investigació, la que ha de permetre relacionar els fets amb la suposada autora de manera judicialment sostenible.

Fins ara, els 300 agents que han participat en el cas han concentrat tots els esforços a localitzar la sospitosa: una dona de mitjana edat descrita per les víctimes supervivents com a morena, de cabells curts, baixeta però robusta, amb accent gallec, coneguda com a Mari per les víctimes i amb una cremada a la mà esquerra. La cremada i la seva afició al joc, que finalment va ser el que la va delatar. Dimarts, poc abans de les nou del vespre, el cap de la investigació en persona –que havia sortit a recórrer amb els seus homes els salons recreatius– la va trobar en un local del carrer Provença, jugant amb una màquina escurabutxaques, i va tenir clar que era la dona que buscaven feia setmanes.

L'intent d'utilitzar una targeta de crèdit robada en l'últim assalt en un caixer automàtic –que es va empassar el plàstic perquè Sánchez no en sabia el codi secret– va ajudar a situar la sospitosa una vegada més a l'Eixample.

Queda pendent decidir si se li imputa la mort de tres dones o també si s'hi inclou una quarta que, inicialment, havia estat considerada mort natural tot i tenir un bassal de sang al voltant, com en els altres casos. Si bé inicialment es va creure que el cop se l'havia produït la víctima en desplomar-se per un suposat atac de cor, la posició del cos –molt similar a la dels altres cadàvers– i el fet que li havien entrat a robar dies abans ha fet replantejar el cas. NOTÍCIES RELACIONADES

>La primera pista: una imatge d'un caixer

>«La Reme feia unes llenties boníssimes»

>Matar és com tallar-se les ungles

>Assassins organitzats i criminals desorganitzats

>Dinant amb l'enemiga

>La presumpta assassina en sèrie treballava de cuinera

>La presumpta assassina en sèrie treballava de cuinera

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.