| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 31 de març de 2020


dimecres, 5 de juliol de 2006
>

Cau la sospitosa dels assassinats en sèrie

Els Mossos van detenir ahir al vespre la dona que hauria mort almenys tres àvies i n'hauria agredit cinc o sis més

SÍLVIA BARROSO. Barcelona
La sospitosa d'haver matat almenys tres ancianes i haver-ne agredit cinc més va ser detinguda ahir al vespre a Barcelona. Els Mossos d'Esquadra van localitzar-la a la sortida d'un centre recreatiu, a la cruïlla de l'avinguda Diagonal amb el passeig de Gràcia. Es tracta d'una dona de 48 anys, nascuda a la Corunya i veïna de Barcelona. Segons fonts policials, la dona tenia una vida aparentment normal, amb una feina estable. Els Mossos investiguen ara si també va actuar en agressions que fins ara no havien relacionat les unes amb les altres. A més, pot ser l'autora d'un atac en què la víctima va sobreviure, comès dilluns a la nit al carrer Urgell, i s'intenta aclarir si una altra àvia morta la setmana passada, aparentment per causes naturals, hauria estat una altra víctima de la sèrie.


+ La detinguda, ahir al vespre, en arribar a la comissaria dels Mossos a les Corts. / Foto: LLUÍS CRUSET

Un total de 150 investigadors treballaven en el cas i tots els agents de les patrulles dels Mossos duien al damunt la foto de la sospitosa. La imatge també havia estat transmesa a la resta de cossos policials, tot i que, en el cas de la Guàrdia Urbana, els agents només la van veure un moment –en la reunió prèvia a l'inici del torn de dilluns al matí–, però no en van rebre cap còpia.

Malgrat aquestes incidències –i després de nombroses identificacions errònies durant el dia–, la policia es mostrava segura ahir al vespre d'haver encertat, finalment, a detenir la sospitosa, que va ser traslladada a la comissaria de les Corts, on té la base d'operacions la unitat d'investigació.

La sospitosa és una dona de 48 anys, es diu Remedios i és nascuda a la Corunya i veïna de Barcelona. Aparentment, tenia una vida normal i una feina estable.

La detenció es va fer gairebé dotze hores després de la que podria ser la seva última actuació. Dilluns a la nit, cap a les onze, una dona va picar al timbre d'una anciana del número 85 del carrer Urgell, a l'Eixample de Barcelona, una desena de cruïlles al sud del lloc del penúltim crim, comès al carrer Villarroel 233 divendres, a casa d'una anciana de 95 anys que va ser trobada morta de manera violenta hores després.

La víctima del carrer Urgell va aconseguir sobreviure a l'atac perquè va quedar inconscient i l'assassina, probablement, va creure que era morta i va marxar del pis. Quan es va despertar, la dona agredida va avisar els serveis d'emergència, que la van traslladar a l'hospital Clínic, on continuava ingressada ahir a la nit.

La policia temia que tornés a actuar, ja que segons tots els indicis l'homicida hauria anat reduint l'interval entre els atacs.

Els Mossos es van mostrar molt cautelosos ahir a l'hora de concretar quants casos s'imputen a la dona detinguda. «Tenim sobre la taula tres homicidis i diverses agressions amb víctimes supervivents que poden estar relacionades, i dic ‘poden' perquè no en tenim la certesa.»

El lligam entre uns casos i altres són les característiques de les víctimes: sempre dones de més de 70 anys que viuen soles i que són captades al carrer, en places i en esglésies. Després, una breu però intensa relació amistosa i, aviat, l'agressió: estrangulament amb algun element que trobava a casa de les víctimes –un tros de cortina, una tovallola– amb el qual també pretenia ofegar els crits de la víctima. I l'agressió era rematada a cops. En alguns casos, com el del carrer Muntaner, la víctima, de 76 anys, havia estat lligada de mans.

Tot i que el robatori està descartat com a mòbil principal, en alguns dels casos que s'estan investigant l'assassina va agafar algun objecte de poc valor, però en d'altres sí que es pot parlar de robatori.CADÀVER EXHUMAT
La indefinició és deguda al fet que, des que el cap de setmana hi va haver dos crims seguits –al carrer Villarroel, divendres, i al carrer Muntaner, diumenge–, als Mossos se'ls van disparar totes les alarmes: van veure un lligam clar amb la mort, el deu de juny, de Josefa Cervantes, a Nou Barris, i va decidir revisar tots els casos de dones d'edat avançada atacades recentment. Així és com la policia examina quatre agressions comeses entre el 18 i el 25 de juny: dues a Sant Andreu, una a Gràcia i una altra a Ciutat Vella. Un cinquè cas en revisió és el d'una dona de 84 anys, veïna de carrer Enric Granados, que va morir dimarts de la setmana passada, dies després d'un robatori. Inicialment, es va dictaminar que la mort havia estat per causa natural, però ara els investigadors volen aclarir si l'aturada cardíaca va ser el resultat d'una agressió, potser més lleu que en els altres casos però potser suficient per provocar la mort a una anciana. El seu cadàver va ser desenterrat ahir per practicar-li una segona autòpsia.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Va enganyar l'última víctima fent-se passar per missatgera

>Després de vint identificacions errònies

>Els Mossos detenen l'assassina en sèrie d'àvies a Barcelona

>Els Mossos detenen l'assassina en sèrie d'àvies a Barcelona

>Els Mossos detenen l'assassina en sèrie d'àvies a Barcelona

>Detenen la presumpta assassina en sèrie

>Els Mossos detenen l'assassina en sèrie d'àvies a Barcelona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.