| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 13 de desembre de 2018


dimarts, 4 de juliol de 2006
>

L'Ajuntament de Barcelona intervé ja a la Fabra i Coats amb 75 pisos socials

Els posarà en una nau, mentre negocia amb la Generalitat fer un gran equipament a l'edifici central

DAVID MARÍN. Barcelona
Sis mesos després de comprar l'antiga Fabra i Coats de Sant Andreu, l'Ajuntament de Barcelona iniciarà aquest vespre, no hi ha sorpreses en el ple del districte, els tràmits legals per fer una primera i important intervenció en el recinte: la instal·lació de 75 habitatges dotacionals en una de les sis naus de la fàbrica. El procés serà lent: és d'una modificació del pla general que ha d'aprovar la Generalitat, un tràmit que pot durar mig any. Mentrestant, l'Ajuntament vol consensuar amb les entitats de la zona en quina nau posar els pisos i quins altres equipaments han d'omplir aquest singular recinte industrial del nucli antic de Sant Andreu.


+ Una nau petita al costat de l'edifici central de la Fabra i Coats, a l'interior del recinte. Foto: D.M.

Passat l'estiu el govern del districte té previst iniciar els contactes amb les associacions ciutadanes de la zona a veure si és possible consensuar els equipaments a posar en aquesta gran illa al bell mig de Sant Andreu. Per aquest motiu, l'aprovació aquest vespre de la modificació inicial del pla general per posar-hi uns 1.500 m² de sostre d'habitatge dotacional, és a dir, uns 75 apartaments públics per a joves o gent gran en règim de lloguer assequible, es fa sense concretar en quina nau exactament es posaran aquests pisos. Segons han explicat fonts del districte, això es concretarà durant el procés participatiu que s'engegarà després de l'estiu amb totes les entitats del districte.

D'aquest procés l'Ajuntament de Barcelona confia a arribar a un consens ciutadà sobre els equipaments que s'hi instal·laran en aquestes velles naus industrials, bessones de la nau que ja fa uns anys es van convertir en el centre cultural i biblioteca pública Can Fabra, fora de les fronteres del recinte.L'AJUT DE LA GENERALITAT
L'Ajuntament no vol fer sol aquest camí. Està negociant amb la Generalitat perquè es faci càrrec de la nau central i hi posi un important equipament d'abast de ciutat o de país. Aquest edifici conté uns 17.000 m² de sostre edificable i l'Ajuntament preferiria que fos un centre de l'àmbit educatiu i universitari, com a gran motor de tot el conjunt de l'illa de la Fabra i Coats. Però el projecte encara està verd. La regidora del districte de Sant Andreu, Sara Jaurrieta (PSC), va explicar fa dues setmanes que tot just se n'està començant a parlar amb la Generalitat sense que encara es pugui concretar cap acord.

Aquest sistema de col·laboració l'ha fet servir l'Ajuntament de Barcelona en el cas de l'illa industrial de Can Batlló: la nau central passarà a mans de la Generalitat, que es farà càrrec de la cara rehabilitació de la nau i hi posarà, en aquell cas, diverses seus oficials.

Però en el cas de la nau central de la Fabra i Coats l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat poden donar-se un cert marge de temps: la nau encara està ocupada per la multinacional Coats, que hi manté activitat residual d'oficines i magatzem tot esperant fer el tancament definitiu de l'activitat.NAU CENTRAL PER AL FINAL
El conveni d'adquisició de les naus que va signar l'Ajuntament de Barcelona i la immobiliària Renta Corporación, titular dels terrenys després d'haver-los adquirit de mica en mica durant els dotze mesos anteriors, estableix un calendari que deixa per al final, cap al 2007, el lliurament de la nau central.

D'altra banda, l'Ajuntament ja ha fet una primera ocupació del recinte aquesta primavera, quan va cedir una nau de manera provisional a una agrupació ferroviària que construeix una maqueta gegant del projecte del TGV a la Sagrera i Sant Andreu.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.