| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 21 d'abril de 2024


dimarts, 4 de juliol de 2006
>

Els veïns ja tenen una proposta d'equipaments
L'associació de veïns de Sant Andreu ha elaborat una primera proposta d'equipaments per a la fàbrica Fabra i Coats. Serà la base de la seva participació en el diàleg que el districte vol obrir després de l'estiu amb el conjunt d'entitats del districte.

Segons l'entitat veïnal, el nucli antic de Sant Andreu ha viscut amb les últimes reformes urbanístiques un important creixement de població. Tenia 50.701 habitants el gener del 2002, un 18% més grans de 65 anys, i la població que sortirà del desenvolupament del sector de les antigues Casernes (5.000 habitants), de Can Portabella (375 habitants) i la zona de la fàbrica de colorants (2.875 habitants), suma un total de 8.250 persones més.

Respecte a aquest canvi, l'associació de veïns argumenta que serà molt necessari aprofitar els espais de la Fabra i Coats per dotar de serveis el nucli de Sant Andreu. L'entitat veïnal aposta per un centre públic d'educació que imparteixi cicles formatius, ja que després del tancament de l'institut Berenguer de Palou els joves del barri han d'anar a fora o a centres privats concertats.

Els veïns també reclamen una llar d'infants. Fins i tot tenint en compte que se n'hi construirà una al sector de les Casernes, l'entitat defensa que el dèficit de places és insostenible i que encara creixerà més amb la instal·lació de veïns joves als sectors de creixement de Sant Andreu.

També reclamen un institut d'educació secundària (IES), una ludoteca i un casal de barri que doni acollida al moviment associatiu de Sant Andreu.

Per acabar, reclamen que part dels espais de la Fabra i Coats puguin atendre també la demanda de places de residència de gent gran. Ara no n'hi ha cap i n'hi ha una de prevista a les Casernes, amb 160 places, però amb 10.600 habitants més grans de 65 anys i segons les ràtios actuals els veïns calculen que es necessiten 371 places.

Els veïns han presentat al·legacions a la modificació del pla general de la Fabra i Coats: volen que primer es decideixin aquests equipaments en un ampli procés participatiu abans de decidir els apartaments dotacionals, ja que consumeixen sòl d'equipament.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.