| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 21 de febrer de 2024


dissabte, 1 de juliol de 2006
>

Maresme. El Maresme tindrà 21 ambulàncies per a urgències i 4 més de reforç a l'estiu

La separació entre els serveis programats i els que són urgents, principal novetat del servei

ADELA GENÍS. Mataró
El Servei Català de la Salut i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) van presentar ahir el nou servei de transport sanitari urgent al Maresme. La principal novetat del nou model és que se separen els serveis que són programats dels que són una urgència. Fins ara es compartien els vehicles i això dificultava el bon funcionament de les ambulàncies. Els serveis d'emergència els faran a partir d'ara uns vehicles especials, pintats en tons taronges i grocs. El Maresme disposarà de 19 ambulàncies bàsiques, 2 de suport vital i 4 més que donaran suport durant els mesos d'estiu. Mataró disposarà de cinc vehicles a diferents punts.


+ Les noves ambulàncies que donaran servei al Maresme. N'hi haurà 21 i 4 més que donaran suport durant l'estiu. Foto: A. GENÍS

«L'objectiu és especialitzar les ambulàncies», explicava el conseller delegat del Sistema d'Emergències Mèdiques, Jaume Monfort. La Generalitat ha treballat amb els ajuntaments per tal de cobrir els territoris. Així, la comarca disposarà de dues ambulàncies de suport vital, que donaran servei les 24 hores del dia i que estaran situades a Mataró i Calella. De les ambulàncies bàsiques, que són 19 en total, 14 estaran en servei les 24 hores del dia i 5 faran jornades de 12 hores. Les ambulàncies estaran distribuïdes als municipis d'Arenys de Mar, Canet de Mar, Calella, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar, Tordera i Vilassar de Mar.

L'augment de població a la comarca durant els mesos d'estiu obliga a tenir quatre vehicles més de reforç fins al mes de setembre. El telèfon d'emergències és el 061.



SERVEI DE GPS
El nou sistema d'emergències que s'implanta a Catalunya, que passa de 200 a 400 vehicles, estarà coordinat des d'un únic punt centralitzat i això ha de facilitar la mobilitat de les ambulàncies. Així es poden localitzar de seguida i a tota hora i la que està més a la vora efectuarà el servei. Aquest punt està dotat de localitzadors GPS i sistema radiofònic mòbil.

«Volem que el servei sigui flexible i que es pugui arribar a tot arreu. Hi ha d'haver més mobilitat entre territoris, cosa que beneficiarà els municipis que es troben al límit de dues comarques», va assenyalar Montfort. L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va destacar que a Mataró es descentralitza el servei. Així, la ciutat tindrà cinc ambulàncies en diversos punts que permetran arribar amb més rapidesa. N'hi haurà a la policia local, al carrer Juan de la Cierva, al centre d'assistència primària del Camí del Mig i dues més a l'hospital de Mataró. El nombre total d'ambulàncies que hi havia fins ara al Maresme no s'ha pogut facilitar pel canvi de sistema. Regidors i alcaldes de la comarca van assistir a la presentació del nou servei a la seu del Consell Comarcal.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Eliminar l'espera

>El Maresme tindrà 21 ambulàncies per a les urgències i 4 més a l'estiu

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.