| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de desembre de 2023


divendres, 30 de juny de 2006
>

100 x Cent per Pineda i la depuradoraSALVADOR LLORENS, EN REPRESENTACIÓ DE 100 X CENT PER PINEDA - INDEPENDENTS. PINEDA DE MAR (MARESME)..

Vista la total manca de capacitat de decisió i gestió per part del govern i del partit de l'oposició del municipi (per no mullar-se electoralment) i davant de la imminent imposició d'aquest equipament a la nostra població, ens hem plantejat definir-nos i donar a conèixer als nostres ciutadans i ciutadanes, el full de ruta que recomanem seguir a l'equip de govern a partir d'ara mateix.

1) La futura depuradora haurà de preveure el creixement dels cinc pobles afectats, tant pel que fa a la població estable com pel que fa als estiuejants que ens visiten, per un període no inferior a 25 anys.

2) Aquest volum de població haurà de ser consensuat i certificat per tècnics, conjuntament amb les forces polítiques dels cinc municipis. 100 x Cent per Pineda, el nostre grup polític, s'ofereix a formar-ne part.

3) S'han de preveure tots els elements de capacitat i seguretat a fi d'eliminar efectes col·laterals, (parades, olors i altres temes), que afectin persones i/o activitats de qualsevol mena.

4) La depuradora que s'instal·li a Pineda ha de ser soterrada i ha de disposar de tots els terrenys i elements tècnics necessaris que la converteixin en la millor depuradora d'Europa.

5) Aquests quatre apartats han de ser innegociables. Són bàsics per a la supervivència de Pineda, per als seus habitants, per als nostres negocis, per al nostre turisme, per a la nostra dignitat, per al nostre futur i per a la nostra sostenibilitat.

Entenem també que l'ACA s'haurà de comprometre a la construcció del clavegueram i a la connexió a la xarxa del clavegueram del municipi en les urbanitzacions Can Carreras, en el seu conjunt, i Els Senglars, que –a data d'avui– encara no en tenen.

Vist que el Departament de Medi Ambient de la Generalitat i l'ACA desestimen, per motius únicament econòmics, les alternatives presentades (la pedrera de Montpalau, Mare de Déu de Gràcia –en estudi– terrenys de Malgrat a la llera del riu Tordera i projecte de Sta. Susanna «antics terrenys de Renfe» (soterrada) i ens imposen la depuradora en terrenys declarats recentment agrícoles protegits, proposem:

Que si la darrera proposta d'ubicació de la depuradora a Mare de Déu de Gràcia fos negativa, s'accepti la proposta de Santa Susanna. No ens poden imposar un equipament que té un impacte visual i mediambiental tan negatiu per a la nostra població i exigim que el Sr. Joan Morell, alcalde de Pineda de Mar, busqui el consens amb la resta dels municipis afectats –que el trobarà– per fer la força necessària per aconseguir-ho.

Si la depuradora del Fòrum la van construir soterrada, en el cas que sigui situada a Pineda, l'exigim també soterrada; perquè tenim les millors platges de la Mediterrània, perquè intuïm que el nostre futur són els serveis i no volem hipotecar-los, perquè l'eurodivisa és i volem que continuï sent, una font que generi i regeneri les nostres economies any rere any, perquè no volem que afecti projectes futurs, que en tenim, perquè volem que la gent d'arreu que ens visiti se senti còmoda perquè no volem sentir-nos menyspreats econòmicament per Barcelona i la seva àrea metropolitana, on sembla que els diners queden sistemàticament atrapats com si d'una gran almadrava es tractés, perquè els nostres impostos són tan vàlids com els d'altres i perquè ja seria hora que ens sentíssim tots plegats catalans de veritat sense diferències. Considerem que les inversions no s'han de fer en clau electoral i que beneficiïn només uns territoris determinats, sinó que s'han de fer pel benefici del conjunt del país.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.