| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 16 de novembre de 2018


dissabte, 24 de juny de 2006
>

EfemèridesJORDI SOLER TONI STRUBELL.


1717. La fraternal tolerància maçònica. La primera gran lògia maçònica es va constituir a Londres. Era una societat secreta que es proposava defensar els principis de la fraternitat, la tolerància, la caritat i el lliure desenvolupament de la personalitat humana. Els maçons reprenien una tradició que es remuntava a l'edat mitjana, als mites de l'antiguitat clàssica i a l'orde dels templers. El nom derivava del mot francès francmaçon, que designava els membres de les primitives corporacions de constructors de catedrals. Al cap de 10 anys de la fundació de la lògia, la maçoneria havia assolit una gran difusió a Europa i a les colònies americanes.
885. Consagració de l'església del monestir de Sant Joan de les Abadesses.
1295. Signat a Agnani un conveni de pau entre el papa Bonifaci VIII i els ambaixadors de la Corona d'Aragó, França i Nàpols sobre les respectives influències a la zona central de la Mediterrània.
1412. Els compromissaris reunits a Casp dicten sentència a favor de Ferran d'Antequera com a successor del rei Martí l'Humà, i això representa la instal·lació de la dinastia castellana dels Trastàmara a la Corona d'Aragó.
1981. Vuitanta mil persones aplegades al Camp Nou de Barcelona reivindiquen la llengua, la cultura i la nació catalanes.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.