| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 16 de gener de 2022


dilluns, 19 de juny de 2006
>

Ecologistes en Acció minimitza l’impacte de l’energia eòlica

Neguen que la instal·lació de molins hagi destruït cap serralada

A.P.. Tarragona
Ecologistes en Acció va respondre ahir a les paraules de Marisa Aguinaga, portaveu de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta, en què acusava l’ONG de «miopia absoluta». L’agrupació es compromet a vetllar perquè la implantació eòlica es faci amb el «màxim respecte».

Aguinaga va afirmar, en declaracions recollides ahir per aquest diari, que tant Ecologistes en Acció com Greenpeace no podien atribuir-se «una visió global de l’ecologisme mentre s’estan destruint les serralades». Els representants de la comissió d’energia d’Ecologistes en Acció de Catalunya, van negar «amb rotunditat» que la instal·lació de molins de producció d’energia eòlica hagi destruït cap serralada i, a més, es van comprometre que la implantació eòlica a la Terra Alta es faci «seguint les directrius i els condicionants inclosos en les Declaracions d’Impacte Ambiental emeses pel Departament de Medi Ambient i Habitatge».

Per l’ONG, la veritable miopia és «ignorar els impactes globals» del model energètic actual i fixar-se tan sols en «els impactes locals dels parcs eòlics». Segons Ecologistes en Acció, els efectes negatius de l’energia eòlica són «insignificants» comparats amb els impactes d’un model energètic basat en combustibles fòssils i energia nuclear.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.