| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 17 de febrer de 2020


dimecres, 7 de juny de 2006
>

Iglesias recupera l’alcaldia i encarregarà una auditoria dels comptes de Breda

Acusa el govern anterior de provocar un gran endeutament

ANNA PUIG. Breda
El nou alcalde de Breda, Jordi Iglesias (CiU), encarregarà una auditoria externa dels comptes municipals. Ho va dir ahir després que CiU, Tots per Breda i el regidor del grup mixt, Antoni Mas, aprovessin una moció de censura per fer fora del govern Crida per Breda i el PSC, als quals van acusar d’haver fet una mala gestió i d’haver provocat un gran endeutament.


+ Iglesias –a l’esquerra– parla ja com a alcalde, i Figueras –a la dreta–, l’escolta. Foto: A. PUIG
La sala de plens es va omplir de gom a gom –fins i tot hi havia gent al despatx de l’alcalde, que comunica amb la sala–. Iglesias va ser dur amb el seu antecessor, Salvador Figueras: «Passarà a la història per haver estat l’alcalde amb més rècords Guinness. És l’únic de Breda al qual s’ha fet una moció de censura, ha incrementat les taxes de manera desorbitada i no s’ha traduït en més serveis, i ha generat un gran deute.» El nou alcalde va assegurar que assumirà la responsabilitat que li pertoqui en el cas que investiga el Tribunal de Comptes sobre la concessió del servei d’aigua en el mandat passat. Però va recordar que Figueras també té processos judicials oberts. El darrer, l’acceptació a tràmit de la Sindicatura de Comptes d’un cas per una modificació de crèdit de 200.000 euros. Per la seva banda, Figueras va fer un parlament en què va enumerar les accions i projectes que s’han dut a terme. I va acusar Antoni Mas d’haver volgut fer xantatge en defensa d’interessos familiars; CiU, de fer una oposició «barroera, carregada d’insults i mentides», i Tots per Breda, d’haver enganyat els electors prometent-los un canvi de govern. «Però ha començat el compte enrere, i d’aquí a menys d’un any hi haurà eleccions i el poble emetrà el veredicte», va concloure. Albert Planasdemunt, de Tots per Breda, va titllar Figueras de prepotent i orgullós. «S’ha presentat com un àngel salvador, quan el seu govern ha tingut moltes deficiències», va dir. El regidor del grup mixt, Antoni Mas, va acusar els seus excompanys de «transfuguisme en compromisos electorals» i d’haver incomplert la llei i la planificació urbanística. Mas, després de donar suport a la moció de censura, va dimitir del càrrec i serà substituït per un regidor de Tots per Breda. Finalment, Josep Garrido (PSC) va dir que «el poble té memòria», i que el govern tan criticat per l’oposició «se’n va amb molt d’orgull».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Iglesias (CiU) recupera l’alcaldia de Breda i anuncia que encarregarà una auditoria

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.