| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 3 d'octubre de 2022


dilluns, 5 de juny de 2006
>

Duran alerta que és el tripartit i no l’Estatut qui amenaça la família

Crida a votar «sí» per «girar full» i «recompondre» les relacions amb Espanya

ALBERT SEGURA. Platja d’Aro
«No és el nou estatut sinó la reedició del tripartit el que és una amenaça per a la família, el matrimoni, els valors cristians i la dignitat de la persona.» El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va negar així ahir que, com «menteix» el PP, l’Estatut sigui d’«esquerres» i va fer una crida a votar-lo massivament per «girar full» en l’enfrontament generat i «recompondre» les relacions amb Espanya. «No podem estar permanentment enfrontats», com passaria si guanyés el «no», va dir.


+ Duran amb una criatura, ahir a Platja d’Aro. Foto: ORIOL MAS

Quaranta-vuit hores després de retreure a Artur Mas que fes promeses electorals en plena campanya pel referèndum, Duran va dir que si l’Estatut s’aprova i CiU recupera el govern de la Generalitat aplicarà «el xec familiar, que significa donar un xec perquè cada família atengui com cregui oportú les seves necessitats». Però si els que governen són el PSC, ERC i ICV, la institució familiar tradicional continuarà amenaçada, ja que en dos anys «no ha fet res» per ella. El líder d’Unió va dedicar-se ahir a defensar el títol de l’Estatut que més bé coneix, el de drets i deures, i en concret tots els canvis que va aconseguir introduir en un text que ell «hagués redactat d’una altra manera».«DE PRÒPIA MÀ»
El PP «ha enganyat els catòlics», va queixar-se Duran, i per combatre-ho va comparar l’Estatut del 79, en què «no apareixen les paraules família, ni matrimoni, ni natalitat ni religió», i la Constitució espanyola amb el text que es votarà el 18 de juny, que «sí parla per primer cop del respecte a la dignitat de totes i cadascuna de les persones» o de «la tradició humanista de Catalunya» i permetrà «per primera vegada» a la Generalitat «fer polítiques a favor de la família», com ara l’esmentat xec familiar. Tot, «de pròpia mà», va vantar-se. Gràcies a això, va afegir, el text «no és un estatut d’esquerres, ni tampoc de dretes, ni de centre, és un estatut de tots».

El número dos de CiU va apostar per «aprovar l’Estatut amb contundència» i, després, que CiU torni al govern, per «girar full» i «recompondre» relacions després d’un enfrontament que «no ha estat només culpa nostra –va dir– ni de bon tros, sinó de la reacció de la dreta espanyola». «Si guanyés el ‘no’ en la consulta del 18 de juny, continuaríem permanentment enfrontats», va alertar Duran en un acte festiu per a famílies a Platja d’Aro –i on el líder d’UDC va portar una filla–. L’alcalde, el socialcristià Joan Giraut, va celebrar que el nou estatut reconegui «la família com a estructura bàsica i factor de cohesió social i en garanteixi la protecció jurídica, econòmica i social». NOTÍCIES RELACIONADES

>Zapatero garanteix que desenvoluparà l’Estatut «sense fer el garrepa»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.