| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 17 d'agost de 2022


diumenge, 28 de maig de 2006
>

Recuperaran l’antic camí entre Roses i Garriguella com a via per a ciclistes i vianants

Té un recorregut d’uns dotze quilòmetres

ROBERT CARMONA. Pau
L’antic camí que unia Garriguella i Roses es recuperarà com a via verda per a vianants i ciclistes. Els cinc ajuntaments afectats crearan un consorci per tirar endavant aquest projecte, que es vol tenir enllestit per a l’estiu de l’any vinent. La ruta té un recorregut d’uns dotze quilòmetres, que en alguns punts passa pel mig dels nuclis urbans.


+ Els cinc alcaldes, presentant el projecte divendres a Pau. Foto: ROBERT CARMONA

«És un recorregut que té un gran interès per al turisme i per al lleure dels nostres veïns i que, a més, pot ajudar a preservar i recuperar indrets que són molt interessants paisatgísticament», remarca l’alcalde de Pau, Josep Blanch.

Aquest divendres es va presentar l’avantprojecte d’aquesta via verda, que aprofita el recorregut del vell camí de comunicació entre municipis. La ruta surt de Garriguella, passa per sota del castell de Quermançó i travessa Vilajuïga. Passa pel mig de camps i de Pau, per la part baixa de la urbanització Mas Isaac i pel nucli de Palau-saverdera i entra a Roses per la urbanització Mas Boscà i per darrere el Mas Mates, fins a connectar amb la part posterior de la Ciutadella.

«És un recorregut molt interessant i, a més, permet connectar amb la ruta que ja hi ha ara entre Roses i Figueres», apunta l’alcalde rosinc, Carles Pàramo.

Els alcaldes dels cinc municipis han anunciat que crearan un consorci per tirar endavant el projecte i captar les subvencions d’altres administracions. L’objectiu és disposar d’un traçat completament obert i senyalitzat amb vista a l’estiu de l’any vinent. «Cada municipi ha anat mantenint els seus trams, però s’ha de donar un aspecte d’unitat i tenir una senyalització que impedeixi que la gent es perdi en les múltiples cruïlles que ara es troben», argumenta Pàramo.

L’alcalde de Garriguella, Josep Antoni López de Pablo, també troba molt interessant la connexió d’aquest recorregut cap a la costa amb els itineraris ja existents dins el paratge natural de l’Albera.ALTRES PROJECTES


«Em satisfà molt aquest acord a què hem arribat cinc pobles; seria interessant beneficiar-nos-en i tirar endavant junts altres qüestions», aprofitava per reclamar l’alcalde de Palau-saverdera, Narcís Deusedas.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Recuperaran un camí per fer una via verda de Roses a Garriguella

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.