| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 27 de febrer de 2024


dimecres, 24 de maig de 2006
>

El col·lectiu jove L’Armari busca normalitzar el fet homosexual a l’Ebre i al Maestrat

Es manifesten contra la discriminació

M. CARTAÑÀ. Tortosa
Després d’un any del seu naixement el col·lectiu L’Armari pretén ara consolidar-se a les Terres de l’Ebre i contribuir al reconeixement dels drets i llibertats de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB). Per donar-se a conèixer organitzaran tres dies d’actes coincidint amb el Dia Internacional de l’Alliberament Gai i Lesbià.


+ Marc Ferreres i Jordi Jordan, dos dels integrants del col·lectiu L’Armari. Foto: M.C.

Després d’un any de vida el col·lectiu de joves, l’única entitat gai i lesbiana de les Terres de l’Ebre i del Maestrat, vol prendre embranzida i ho fa coincidint amb la proximitat del Dia de l’Alliberament Gai. Marc Ferreres, que és portaveu de l’associació, explica que un dels seus objectius és facilitar «la visualització del fet homosexual» i oferir suport emocional a les famílies que pels prejudicis i tabús s’enfronten a l’acceptació que un fill o filla és gai o lesbiana, o als joves que el necessitin. Aquesta és la primera i única entitat de l’Ebre que defensa els drets del col·lectiu LGTB. Jordi Jordan, que és membre de l’entitat, assenyala que les funcions de L’Armari són fomentar la igualtat jurídica, «lluitar en el model educatiu, on aquest tema no està normalitzat, i també en l’aspecte laboral».

Treballen per evitar «qualsevol tipus de discriminació» i pretenen implantar-se a poc a poc a totes les Terres de l’Ebre i al Maestrat. De moment de l’agrupació en formen part unes 35 persones, la majoria joves que viuen al Montsià, el Baix Ebre i el Maestrat però no és fins ara que el col·lectiu es dona a conèixer amb força a través d’una pàgina web: www.gaiebre.org i amb les activitats que han organitzat aquest mes i sobretot les que han preparat per finals de juny. Fins a aquests moment només havien organitzat una xerrada l’any passat, coincidint amb la primera diada per l’alliberament gai.TRES DIES D’ACTES
Aquest any L’Armari prepara tres jornades d’activitats «obertes a tothom, homosexuals o no» que es faran el cap de setmana anterior al dia de l’alliberament sexual. Els actes es faran a Amposta, capital de la cultura catalana de dijous 22 de juny i fins dissabte. El primer acte serà la presentació del llibre Tirant lo Fúcsia de Josep Maria Portavella, director de teatre The Chanclettes. L’endemà a l’institut d’educació secundària Ramon Berenguer IV es parlarà de l’assetjament psicològic a les aules per orientació sexual. La majoria de les activitats es concentraran dissabte, amb una mostra de cinema gai i lèsbic en què serà present Bibian Norai, actriu i directora de cinema porno natural d’Amposta. També hi haurà una conferència sobre el mite de la masculinitat i una actuació espectacle de tres transformistes. La festa s’acabarà amb un concert de grups de Rasquera i Amposta.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.