| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 17 d'abril de 2024


diumenge, 21 de maig de 2006
>

Creen un itinerari de més de 200 quilòmetres per resseguir a peu o en bicicleta el riu Ter

La ruta, d’Ull de Ter fins a l’Estartit, es podrà fer en cinc dies a finals d’any

IMMA BOSCH. Celrà
El consorci Alba-Ter ha presentat la Ruta del Ter, un itinerari de 208 quilòmetres –des d’Ull de Ter fins a l’Estartit–, destinat bàsicament a la pràctica del cicloturisme i el senderisme, però amb la peculiaritat que proposa el descobriment dels recursos paisatgístics, culturals, econòmics i patrimonials que hi ha a la vora del riu. Es calcula que la ruta es pot fer en cinc dies però no estarà plenament operativa fins a finals d’any. La iniciativa té un pressupost de 1.080.000 euros.


L’itinerari és fruit d’un pla amb què el consorci vol generar una oferta turística global i dinamitzar l’economia dels municipis inclosos en aquesta ruta, que neix a Ull de Ter i acaba a la desembocadura del riu, entre Torroella de Montgrí i l’Estartit. Amb aquest objectiu s’han inventariat prop de 600 elements del llegat cultural vinculat a l’aigua i els seus usos, com ara molins, ponts, rescloses, turbines, fàbriques i colònies industrials.

La ruta és practicable però encara hi ha trams que s’han d’acabar de condicionar i senyalitzar. És per això que segons calcula el president del consorci i alcalde de Celrà, Francesc Camps, no estarà plenament operativa fins a finals d’any o principis de l’any vinent.

Tot i que la ruta està plantejada com un itinerari únic, les seves característiques permeten descobrir-la amb infinitat de trams en funció de les necessitats de l’usuari. Es podrà consultar a través d’una «potent» pàgina web en què també hi haurà totes les adreces d’interès dels equipaments turístics per allotjar-se, practicar esport o anar a menjar.

A més del turisme català, la ruta també va dirigida a l’europeu. A Europa hi ha països que disposen de rutes riberenques amb productes associats com la del consorci, però segons Camps: «Cap té la peculiaritat que en tan poc recorregut tingui una diversitat de paisatges tan interessant.»

Aquest programa és, segons explica el gerent del pla de foment turístic, Josep Capellà, plurianual. Va començar el 2005 i acabarà l’any 2007. Està dotat amb 1.080.000 euros i finançat en un 33% pel Departament d’Economia, Finances, Comerç i Turisme i la resta, amb aportacions del consorci.

El consorci Alba-Ter agrupa 46 municipis i cinc consells comarcals de la conca del Ter, «fet que implica el 90,6% de la població riberenca dels rius Ter i Freser».

El consorci treballa des del 1998 per a la cohesió i el desenvolupament territorial de l’espai que configura el riu Ter des de la perspectiva de la sostenibilitat.

Darrerament, el consorci ha estat seleccionat per la Fundació Biodiversitat, que depèn del Ministeri de Medi Ambient, per exe cutar el projecte de formació de la ruta, per crear una cultura comuna i difondre el coneixement suficient entre els professionals del sector turístic per a la gestió adequada dels recursos inclosos en la ruta i per a la creació de noves activitats.

El projecte de formació es presentarà públicament el 29 de maig a Girona i anirà dirigit als professionals del sector turístic. S’impartiran sis cursos en quatre edicions. NOTÍCIES RELACIONADES

>Ruta de ports a l’Aran

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.