| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 7 de juny de 2023


divendres, 12 de maig de 2006
>

El sector empresarial mostra la seva preocupació per «una nova crisi»

Fepime considera «urgent» la convocatòria d’eleccions

EL PUNT. Barcelona
El sector empresarial va manifestar ahir la seva preocupació per la crisi de govern. La patronal Foment del Treball va demanar als responsables polítics que deixin de banda el «tactisme» per «no perjudicar l’acció de govern que el país necessita». El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, també va demanar responsabilitat als polítics.


+ Josep Huguet (centre), presentant dimecres el pla contra la inflació. Foto: ANDREU PUIG

La patronal catalana Foment del Treball va expressar ahir la «preocupació de l’empresariat català» i en un comunicat va demanar als responsables polítics que no perjudiquin l’acció de govern. El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, va demanar responsabilitat als polítics catalans i va alertar de la inquietud dels empresaris davant el clima d’inestabilitat política a Catalunya. Valls va declarar la seva preocupació per «la incertesa» i va afegir que la classe empresarial viu amb «preocupació» la situació actual. Per a Valls és el moment que «els polítics actuïn amb responsabilitat i anteposin els interessos del país als seus de partit». Valls va afirmar que el clima de preocupació és «àmpliament majoritari entre els directius i els empresaris catalans».

La crisi es va obrir l’endemà que els consellers econòmics presentessin conjuntament un pla per reduir la inflació. El conseller de Comerç, Consum i Turisme, Josep Huguet, ha abandonat el càrrec i ha deixat en suspens els principals plans de futur de comerç i turisme, el pla territorial sectorial d’equipaments comercials (PTSEC) i el pla estratègic del turisme a Catalunya (PETC), que es trobaven en la seva fase inicial. Ahir mateix, Huguet havia de presentar el PETC a l’IESE de Barcelona.

El pla territorial sectorial d’equipaments comercials es trobava en període d’informació pública, que finalitzava dissabte que ve, i establia el creixement comercial per al període 2006-2009. Preveia l’obertura de fins a 417.000 nous metres quadrats de superfície comercial, gairebé el doble que el pla anterior, que fixava 200.000 metres quadrats, però rebaixava la superfície per a hipermercats de 26.667 metres quadrats a 23.667. Per contra, primava la construcció de supermercats, que disposarien de 131.700 metres quadrats per créixer.

D’altra banda, el pla estratègic del turisme va ser presentat per Huguet a principis d’abril al Parlament. Es tracta d’un document que marcava les línies d’actuació en turisme entre els anys 2005-2010.

Per altra banda, el president de la patronal de petites i mitjanes empreses Fepime Catalunya, Eusebi Cima, va considerar «urgent» la convocatòria d’eleccions davant d’un període «d’interinitat» del govern que «pot ser perjudicial» per a l’economia catalana. Cima va creure necessari emprendre noves polítiques per a un bon desenvolupament econòmic. NOTÍCIES RELACIONADES

>Zapatero obrirà a Girona la precampanya nacional del PSC per al referèndum de l’Estatut

>Maragall expulsa ERC del govern pel no a l’Estatut i anuncia eleccions a la tardor

>Del «millor govern» a l’interinitat

>ERC fa del referèndum un plebiscit contra la subordinació de Catalunya a Espanya

>Destituïts al peu del canó

>De Madre ofereix «ple suport» a Maragall i diu que ara comença «el treball ferm pel sí»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.