| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 23 de gener de 2022


divendres, 12 de maig de 2006
>

Destituïts al peu del canó

La consellera d’Educació, Marta Cid, va mantenir l’agenda institucional del matí a Llançà, on va fer el parlament oficial sabent la notícia de la destitució. La de Benestar i Família, Anna Simó, va saber-ho al seu despatx, després d’un acte del departament i a través del canal 3/24

D.VILÀ S.PÉREZ. Llançà Barcelona

+ Cid i la cap de protocol es van anar passant el mòbil i les novetats durant tot el matí. Foto: M. RUIZ

Tot feia preveure que ahir els consellers d’ERC sabrien de manera oficial que eren destituïts del càrrec. Malgrat això, la consellera d’Educació, Marta Cid, va mantenir l’agenda institucional prevista per al matí, que comportava la visita a l’escola Pompeu Fabra de Llançà i la posterior inauguració de l’institut del mateix municipi.

Des del primer moment, la visita era diferent. Tot el programa s’avançava a l’horari previst; les novetats que arribaven des de Palau feien necessària la tornada urgent de la consellera a Barcelona. El fet d’estar enganxada al mòbil i de fer consultes sovint a la seva cap de protocol va permetre que continués el programa. Les cares llargues d’ella i tot el seu seguici transmetien puntualment les novetats que s’anaven coneixent.

Després d’una reunió protocol·lària amb directors de la zona, Cid va presidir la inauguració de l’IES Llançà. Passaven de les dotze i els telèfons treien fum. Cid va decidir cedir el telèfon a la cap de protocol, que es va encarregar de respondre als comunicants. Estoicament, la consellera es va mantenir al peu del canó, i va seguir l’actuació musical dels alumnes de Llançà. Va sonar el Yesterday dels Beatles i potser la consellera més que en l’amor perdut que descriu la cançó, ja enyorava el càrrec, que aviat també formarà part del seu yesterday . Es va mantenir el guió previst i va fer una visita exprés per les noves instal·lacions. Tocava descobrir la placa de la inau guració, l’última. Curiosament, la placa no duia el nom de la consellera. Era l’hora dels parlaments, però a Palau tot es va precipitar. Algú va proposar marxar abans dels parlaments. Protocol i la consellera van optar per mantenir-se a primera fila i complir amb els compromisos. Faltaven pocs minuts per a la intervenció de Cid. Eren les 12.47 h i el seu seguici rebia una alerta al mòbil que anunciava la destitució imminent dels consellers republicans. En aquell moment, Cid també va mirar el mòbil... Va començar el discurs i ho va fer seguint el protocol. El final va ser revelador: «Molta sort», va concloure Cid en un clar missatge encobert de comiat.

Seguretat li va obrir camí per marxar de pressa. Una mestra de Port de la Selva la va aturar i li va donar un regal, un llibre infantil, potser l’últim obsequi al capdavant del departament. Cid el va agafar i el va fullejar amb cara seriosa mentre es dirigia al cotxe oficial.

Per la seva banda, la consellera de Benestar, Anna Simó, també va seguir l’agenda prevista, i va participar al matí en una trobada amb responsables de serveis socials de tot l’Estat per parlar sobre la futura llei de dependència. Després de la seva intervenció la consellera va anar al departament per continuar treballant al seu despatx. Allà i a través del Canal 3/24 va conèixer la notícia de la seva destitució amb les paraules del conseller Saura. Per la mateixa televisió se’n va assabentar el titular de Governació, Xavier Vendrell.

Carod-Rovira va informar el conseller primer, Josep Bargalló, de la sortida del govern abans de la reunió amb Maragall. La resta de consellers d’ERC ja havien anul·lat l’agenda en previsió de les novetats. NOTÍCIES RELACIONADES

>De Madre ofereix «ple suport» a Maragall i diu que ara comença «el treball ferm pel sí»

>CiU amplia l’oferta d’estabilitat al govern en minoria fins a les eleccions

>El nou escenari que s’obre

>Zapatero obrirà a Girona la precampanya nacional del PSC per al referèndum de l’Estatut

>El sector empresarial mostra la seva preocupació per «una nova crisi»

>Maragall expulsa ERC del govern pel no a l’Estatut i anuncia eleccions a la tardor

>Del «millor govern» a l’interinitat

>ERC fa del referèndum un plebiscit contra la subordinació de Catalunya a Espanya

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.