| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 17 d'agost de 2022


divendres, 12 de maig de 2006
>

Vallès. Cinc ajuntaments de la comarca donen suport a la iniciativa del Camí Verd

La plataforma ja té més d’11.000 adhesions i vol convertir el traçat de la interpolar en un sender

EMILI AGULLÓ. Cerdanyola del Vallès
Els impulsors de la plataforma Ciutadans pel Camí Verd van rebre ahir al matí el suport dels alcaldes de Sant Quirze, Cerdanyola, Sant Cugat i Rubí, i del regidor de Medi Ambient de Sabadell, Isaac Álvarez. Els plens dels cinc ajuntaments han aprovat mocions favorables a la iniciativa, que demana la construcció d’una via verda tancada als vehicles motoritzats i totalment segregada per al seu ús lúdic i esportiu. La plataforma ha recollit més d’11.000 signatures, i proposa que el sender es faci servir per als desplaçaments quotidians entre Sant Quirze i Rubí, connectant amb la resta de poblacions i amb el campus de la UAB.


+ El portaveu de la plataforma, Ramon Andreu, amb els alcaldes dels municipis que travessaria el Camí Verd. Foto: E.A.

La idea del Camí Verd va néixer fa un any en una conversa d’amics, però finalment va cristal·litzar en una campanya majoritàriament a través d’Internet, amb més d’11.000 signatures recollides. En els darrers mesos, però, els impulsors de la plataforma van presentar la iniciativa als cinc ajuntaments afectats, que han ratificat el suport al projecte amb mocions favorables en tots els casos.

L’itinerari, de vuit quilòmetres, començaria a l’estació dels FGC de Sant Quirze i, en paral·lel a les vies, arribaria fins al punt on el tram d’enllaç amb la UAB se separa de l’antic traçat en desús. Aquest tram abandonat té un quilòmetre de llargària, i passa a tocar de Bellaterra. La Generalitat reserva aquest terreny per al pas del vial interpolar, una carretera que Cerdanyola i Sant Cugat, amb arguments diversos, troben prescindible. L’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, va manifestar-se «optimista» després de traslladar al secretari de Mobilitat, Manel Nadal, les pautes de mobilitat del municipi, que espera que «siguin escoltades». Sebastià Ruiz, alcalde de Sant Quirze, va explicar amb cautela que Nadal va dir que «l’encaix amb la reserva de la interpolar és difícil».

Els representants dels cinc consistoris van donar suport al projecte. Sebastià Ruiz va explicar que el tram que discorre per Sant Quirze «ja s’havia previst dins del planejament urbanístic», per crear «una alternativa de transport per als estudiants» de la UAB. L’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, va felicitar la plataforma per haver arribat fins a aquest punt, i va dir que el projecte reforça l’eix del camí dels Monjos. Antoni Morral i l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, van coincidir a demanar la implicació d’administracions supramunicipals, com ara la Diputació i la Unió Europea.

Un dels objectius dels municipis és enllaçar l’itinerari amb altres d’existents, i crear una xarxa de senders. El regidor de Medi Ambient de Sabadell, Isaac Álvarez, va parlar de connexions amb el parc agrari i el parc fluvial del Ripoll de Sabadell. NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. Via verda metropolitana

>Cinc ajuntaments vallesans mostren el seu suport al Camí Verd

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.