| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 4 de juny de 2023


dijous, 11 de maig de 2006
>

Amposta es queda sense aigua durant sis hores per unes obres

Una excavadora trenca la canonada principal i provoca un tall general a la ciutat

GUSTAU MORENO. Amposta
Tots els veïns d’Amposta van haver de passar ahir unes sis hores sense aigua, ja que una excavadora va trencar la canonada principal de subministrament mentre treballava a les obres d’urbanització del pla parcial de l’eixample Avinguda Aragonesa-Cementiri Nord. L’empresa que gestiona el servei d’abastament d’aigua, Sorea, farà una reclamació formal a la constructora, i l’Ajuntament també investigarà les causes tècniques de l’avaria, abans de vehicular les possibles queixes dels veïns.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Manel Ferré, va confirmar que el subministrament d’aigua potable va restablir-se a tota la ciutat d’Amposta poc després de les tres de la tarda, sis hores després que el treball d’una màquina excavadora rebentés la canonada principal. Ferré va detallar que l’excavadora estava treballant en les obres d’urbanització del pla parcial de l’eixample Avinguda Aragonesa-Cementiri Nord, un dels nous sectors residencials de la capital del Montsià.

El primer tinent d’alcalde va afegir que el tall general s’explica perquè el trencament va produir-se a la canonada principal d’abastament d’aigua, però va destacar que l’empresa adjudicatària, Sorea, va posar-se a treballar per restablir el servei de manera immediata. Segons Ferré, el tall va afectar tota la ciutat, i van ser molts els veïns i propietaris de comerços que van col·lapsar la centraleta de la policia local i la central de recepció de trucades de l’Ajuntament. Ferré va garantir que el projecte d’urbanització preveia tots els serveis que travessen el subsòl del sector, i va anunciar que l’Ajuntament i Sorea faran les reclamacions necessàries per esbrinar els motius de l’avaria. Finalment, Ferré va precisar que l’excavadora pertany a una empresa contractada per l’Institut Català del Sòl (Incasol). Per la seua banda, el portaveu municipal del PSC, Antoni Espanya, va anunciar que presentaran una pregunta al ple, amb l’objectiu de conèixer tots els detalls de l’incident. Segons Espanya, és «inacceptable que Sorea tardés sis hores a reparar l’avaria». A més, va instar l’Ajuntament a posar fulls de reclamacions a disposició dels veïns afectats.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.