| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 13 d'abril de 2024


divendres, 5 de maig de 2006
>

El col·legi demana explicacions
El Col·legi de Metges de Barcelona va mostrar ahir la seva preocupació per la situació del conflicte sis setmanes després de l’inici de les protestes. El seu president, el doctor Miquel Bruguera, va recriminar a les dues parts que no hagin explicat amb claredat, després de dies de reunions maratonianes, quins són exactament els punts d’acord i desacord: «No hi ha un acord i no sabem per què. Tenim el dret a exigir que s’aclareixi», sentenciava Bruguera, que creu que aquesta ambigüitat en les declaracions treu credibilitat als arguments d’uns i altres. En aquest sentit, la junta de govern del col·legi va decidir ahir transmetre la seva preocupació al sindicat i a Salut perquè expliquin quines són les condicions per arribar a un acord.

Malgrat això, el Col·legi de Metges de Barcelona s’ha desmarcat del comunicat que han signat les direccions dels òrgans col·legials de les altres tres demarcacions catalanes. En el document mantenen el seu suport als objectius de la protesta, però recriminen al sindicat que mantingui la vaga un cop «s’ha garantit la presència majoritària de professionals metges en les taules de negociació». Els presidents dels col·legis de Girona, Tarragona i Lleida creuen que es pot assolir un marc de negociació estable i esperen que sigui «en l’àmbit estrictament professional i sindical».

També ahir, la Unió de Consumidors de Catalunya va fer pública una carta oberta del seu secretari general, José Miguel Sanz, en què critica durament la posició del Sindicat de Metges. Lamenta que es mantingui «una vaga en la qual es castiga el ciutadà que necessita atenció mèdica», i opina que «res justifica una posició amb què s’està perjudicant el ciutadà, l’únic a qui s’arracona sense que tingui cap responsabilitat ni cap capacitat per fer possible l’entesa».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.