| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dijous, 4 de maig de 2006
>

Maresme. El canvi de conseller augmenta la incertesa de la ubicació definitiva de la depuradora de l’Alt Maresme

Medi Ambient defensa «a priori» fer-la a Pineda, però estudia altres opcions

TERESA MÁRQUEZ. Pineda de Mar
El relleu a la conselleria de Medi Ambient ha afectat directament l’Alt Maresme. La marxa de Salvador Milà i l’arribada de Francesc Baltasar ha afegit més incertesa a la zona sobre un projecte que no arriba malgrat que fa 13 anys que cueja: la depuradora que ha de tractar les aigües brutes de cinc municipis. L’alcalde de Pineda i portaveu dels municipis afectats, Joan Morell (CiU), admet que la Generalitat vol l’equipament al costat de la decantadora de Pineda, «però no hi ha res decidit».


+ La proposta de la Generalitat és fer la depuradora a tocar de la decantadora de Pineda. Foto: Q.P.

La intenció de tirar endavant la construcció de la depuradora de l’Alt Maresme es manté inalterable, segons asseguren fonts del Departament de Medi Ambient, encara que a dia d’avui no s’ha confirmat una ubicació definitiva de la planta, tot i que es continua defensant que fer-la a Pineda «és la millor opció».

L’alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), assegura que l’últim contacte amb el departament va ser fet quan Salvador Milà hi era al capdavant i que es va mostrar disposat a estudiar l’alternativa d’ubicar l’equipament sota el turó de Gràcia, presentada per l’entitat social Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda. Per Morell, que també és el portaveu dels alcaldes de les cinc poblacions que s’han de beneficiar de la depuradora, «és Medi Ambient qui ha de decidir i un cop ho faci, els municipis hi diran la seva». L’alcalde reclama el màxim de celeritat per resoldre la situació i garantir que es tiri endavant la construcció d’una depuradora, tema que cueja des de principis dels anys noranta.

Tan bon punt la Generalitat va prendre posició sobre una ubicació –a tocar de la decantadora de Pineda– les ofertes de nous emplaçaments s’han multiplicat. Tot i això, cap de les opcions –ni la del turó de Gràcia, ni els terrenys de la platja entre Pineda i Santa Susanna– han convençut de ple el Departament Medi Ambient, que continua defensant la ubicació inicial com la millor que es pot trobar. D’altra banda, el temps juga en contra del projecte perquè a finals d’any acaben els fons europeus destinats a aquest tipus d’equipaments, fet que obliga a prendre una decisió ferma sense més dilacions. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Un lloc que no convenç

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.