| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 10 de desembre de 2023


dilluns, 24 d'abril de 2006
>

Els profanadors de Peralada van cometre els delictes de danys i contra el respecte dels difuntsMARC BATALLER. Peralada

Els brètols que van profanar la tomba de Peralada i van fer caldo amb els ossos de la morta podrien ser acusats dels delictes de danys i contra el respecte dels difunts si acaben sent detinguts. En referència als danys (sobretot pel que fa al fet que van trencar les làpides de dues tombes), la pena és una sanció econòmica. Pel que fa a l’altre delicte, el referent a la profanació, el Codi Penal especifica: «Qui, faltant el respecte a la memòria dels morts, violi els sepulcres, profani un cadàver o les seves cendres o, amb ànim d’ultratge, trenqués o destruís urnes funeràries, panteons, làpides o nínxols serà castigat amb la pena d’arrest de dotze a vint-i-quatre caps de setmana i una multa.»

Els Mossos d’Esquadra, però, continuen sense tenir pistes fiables sobre els autors d’aquesta salvatjada. Tampoc no tenen gaire clar perquè ho van fer. Totes les hipòtesis estan obertes (bretolada, joc de rol, ritual, revenja, etc.). En comparació amb altres casos, però, no hi ha cap element que indiqui que podria tractar-se d’un ritus cerimonial o d’adoració al diable (no han aparegut ni pintades ni res per l’estil). Per tant, aquesta opció perd força, tot i que encara no es pot descartar res.UNA ESTAMPA HORROROSA
L’escena que es va trobar divendres al matí el vigilant municipal al cementiri de Peralada era horrorosa. A banda dels ossos de la difunta escampats per terra, encara hi havia part de la roba amb què la morata va ser enterrada fa uns set anys. Al costat, hi havia els macabres objectes: un fogonet, una olla amb dos ossos de la morta bullits, pastilles Avecrem i una tassa.

Precisament, la tassa tenia restes del brou i per això se sospita que els brètols o se’l van beure o ho van preparar tot perquè així ho semblés.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.