| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 15 de juliol de 2024


divendres, 21 d'abril de 2006
>

Els Aiguamolls a través d’Anglada

Diumenge, dia de l’aniversari de la mort de l’escriptora, s’estrena el seu itinerari

X. CASTILLÓN. Castelló d’Empúries
Els parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà estrenarà aquest diu menge, dia del setè aniversari de la mort de Maria Àngels Anglada, l’itinerari literari Les closes, dedicat a l’escriptora. Francesca Romana Uccella, de la càtedra M. Àngels Anglada de la UdG, ha seleccionat els textos que declamaran les actrius Cristina Cervià i Elena Martinell. També diumenge, a la basílica de Castelló d’Empúries (13h), uns 80 nens interpretaran la cantata El bruel de l’es tany, amb lletra d’Anglada.


+ L’actriu Cristina Cervià, ahir durant la presentació de l’itinerari. / Foto: lluís serrat
La directora de la Càtedra Maria Àngels Anglada, Mariàngela Vilallonga, presenta aquest itinerari literari com «una primera fase» del futur parc literari dedicat a Anglada. L’itinerari es diu Les closes com la primera novel·la d’Anglada, ambientada a Vilamacolum, on hi ha la casa pairal del seu marit, Can Geli, en el llindar del parc natural, que és ple de closes. A més, la preparació de l’itinerari ha servit per recuperar una zona del parc fins ara molt tancada i verge, on els visitants passaran arran d’una d’aquestes closes, en un paratge que afavoreix la lectura «en comunió amb la natura». Els textos que llegiran Cristina Cervià i Elena Martinell formen part de diverses obres d’Anglada, com ara Les closes, Flors per a Isabel (de No em dic Laura), Els maldecaps de Pere Geli i poemes de Columnes d’hores. No hi pot faltar el poema que Anglada va dedicar a mitjan anys setanta a la lluita per la preservació del territori del Grup de Defensa dels Aiguamolls de l’Empordà i el que, una dècada més tard, va celebrar la creació del parc natural. L’itinerari es farà dues vegades al mes i també s’oferirà a grups d’estudiants d’instituts, per als quals es prepara una guia de lectura. Ara s’ha editat un desplegable amb els textos seleccionats que permet fer un recorregut individual per l’itinerari, seguint les deu fites numerades de color taronja –el de la càtedra– repartides pel parc.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.