| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 26 de gener de 2022


dijous, 13 d'abril de 2006
>

625.000 mones endolciran Catalunya

Ronaldinho i Eto’o arrasaran com a figures de xocolata, seguides de Bambi i Chiken Little

NÚRIA RODRÍGUEZ MUÑOZ. Barcelona
El president de la Federació Catalana de Pastisseria, Joan Turull, preveu que aquest any es venguin unes 625.000 mones de Pasqua a tot Catalunya, un nombre molt similar al de l’any anterior. Turull ha confirmat que les estimacions inicials d’aquest any no superen les del 2005 perquè «la situació actual no és tan positiva com la d’etapes anteriors», ja que «la gent té moltes despeses». No obstant això, Turull no ha descartat una pujada de les vendes de darrera hora com a conseqüència de l’increment de la població a Catalunya, ja que «la nova immigració s’ha adaptat a les festes locals des de sempre».


+ Exposició de mones a la pastisseria Pa Nostra, a Barcelona. / Foto: ORIOL DURAn

El president de la Federació Catalana de Pastisseria ha assenyalat un canvi en la tradició provocat pel fet que cada cop siguin més les famílies que se’n van de vacances aprofitant els dies festius de Setmana Santa, per la qual cosa la compra de mones no es redueix a dilluns de Pasqua, sinó que «ara s’allarga durant tres setmanes» amb moltes compres els set dies anteriors i també els següents.

Entre les figures estel·lars que aquest any predominaran en els tradicionals pastissos, Turull ha avançat que els personatges del Barça «trencaran tots els esquemes», amb jugadors com ara Ronaldinho i Eto’o. Altres figures ja conegudes que tornaran a coronar milers de mones seran els personatges de Disney i, en especial, Bambi o Chiken Little, personatge predilecte de la pastisseria Balcells de Barcelona.

A més, tots els pastissers de Catalunya que ho desitgin podran decorar les mones de xocolata amb el personatge de la Queta, gràcies a un acord entre els gremis i la Generalitat. La Queta es podrà veure en dues versions, «com Sant Jordi i somrient», ha comentat Turull, i consistirà en una placa de cacau amb la serigrafia del personatge en groc, blanc i vermell, que es presentarà com a mig ou de xocolata.

Aquest any destaca com a gran mona la proposta de la pastisseria Moixí de Balaguer (Noguera), que ha ideat una figura de xocolata de més de 100 quilos del president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero. L’endolcit president del govern ha estat reproduït a mida real i porta l’equipament del Barça al costat d’una font de Canaletes de més de dos metres, l’escut i un trofeu.

Unes altres grans confeccions són les 18 finalistes del VI concurs internacional de figures de xocolata dedicat a Mozart, que es poden veure al Museu de Xocolata de la ciutat des de fa una setmana i fins a finals de març. El museu ha organitzat un taller de creació de figures de xocolata obert a tothom. Les famílies que desitgin aprendre a modelar alguns dels seus personatges preferits podran apuntar-se als cursos, que s’allargaran fins a mitjan de la setmana vinent. NOTÍCIES RELACIONADES

>De l’ou de gallina a l’ou de xocolata

>625.000 mones endolciran Catalunya

>625.000 mones endolciran Catalunya

>625.000 mones endolciran Catalunya

>625.000 mones endolciran Catalunya

>625.000 mones endolciran Catalunya

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.