| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 27 de juliol de 2021


dissabte, 8 d'abril de 2006
>

Un col·lectiu d’activistes culturals ocupen 4 hores el Teatre Arnau

La Guàrdia Urbana va desallotjar anit les cinquanta persones que hi havia dins

EL PUNT. Barcelona
Unes 200 persones relacionades amb el món de la cultura van ocupar ahir a les vuit del vespre l’antic Teatre Arnau, on pensaven dur a terme una programació d’activitats fins dimarts que ve. Estaven anunciats concerts d’Ojos de Brujo i de Pau Riba, recitals de poesia amb la presència d’Enric Casasses, performances, exposicions, projeccions de cinema i espectacles teatrals. A dos quarts de dotze de la nit, la Guàrdia Urbana va entrar al teatre per desallotjar els 50 activistes que s’hi havien atrinxerat.


+ Agents antiavalots de la Guàrdia Urbana desallotgen els joves que havien ocupat l’antic teatre Arnau. Foto: JUANMA RAMOS

El col·lectiu estava convocat a dos quarts de vuit del vespre davant d’El Molino. D’allà van baixar caminant fins al Teatre Arnau i, mentre uns músics actuaven a la plaça, un grup cobert per una pancarta reivindicativa en rebentava la porta principal. Posteriorment, van obrir la porta d’emergència i van tapiar novament l’entrada. A dos quarts de dotze de la nit, la policia va entrar a dins, davant els crits dels activistes que havien sortit fora. En només deu minuts van desallotjar l’edifici pacíficament.

L’ocupació havia començat quatre hores abans, quan els esquàters culturals van començar a netejar les butaques i l’escenari, plens de brutícia, del centenari Teatre Arnau, tancat des de fa sis anys. Cap a les nou van tirar a terra la tàpia que incomunicava el bar del teatre mentre es mantenia l’ambient de festa al pati de butaques. En poc temps van restablir el servei d’aigua i electricitat, imprescindibles per començar la programació que havia de començar ahir mateix. L’aspecte que oferia per dins l’Arnau era deplorable.

En un comunicat que van repartir a la premsa, el col·lectiu de joves precisava la seva procedència: «Som una assemblea de professionals de la cultura i l’espectacle i d’espectadors cansats de la cultura de consum. Som tècnics, poetes, taquillers, informadors, vedets, actors secundaris, teclistes, tramoistes, il·luminadors, baixistes, grafiters, periodistes, rates de biblioteca, lectors...»

En el comunicat indicaven que l’acció tenia la intenció d’obrir un «espai alliberat per a la cultura, lliure, gratuïta, de qualitat i sense intermediaris». Durant els pròxims cinc dies havien programat concerts d’Ojos de Brujo, claqué i hip-hop, Pau Riba, projeccions de cinema de Joaquim Jordà, recitals de poesia, desfilades de moda, trobades i exposicions. L’objectiu era reivindicar els espais culturals crítics, autònoms, experimentals i dissidents.

Una portaveu del col·lectiu criticava ahir que, davant de la falta d’espais culturals a la ciutat, es deixi tancat aquest escenari històric. Per això feia un cant a favor de l’alliberament en contra «de la cultura megainstitucional de l’Ajuntament». La Maña, en conèixer la notícia, comprenia l’actitud d’aquest col·lectiu: «És una pena que Barcelona estigui així: mai s’ha donat suport als espectacles de revista.»Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.