| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 3 d'agost de 2021


dilluns, 27 de març de 2006
>

El PSC endureix les crítiques a ERC i li reclama que demani perdó als empleats del govern afectats

Puigcercós recorre a la polèmica de les comissions del 3% per defensar-se

EL PUNT. Barcelona
El PSC vol que ERC, «a més a més de donar explicacions» als seus socis de govern, «demani també excuses» a tots els treballadors de la Generalitat que han rebut cartes en què Esquerra els reclama que paguin una quota tot i no tenir cap càrrec de confiança ni haver estat promocionats. Així ho va reclamar ahir la vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre. ERC, per defensar-se, va recórrer a acusar els altres partits «d’intentar finançar-se o haver-se finançat amb les famoses comissions del 3%».


+ El secretari general d’ERC, Joan Puigcercós, ahir a Reus. Foto: DANI GUTIÉRREZ

El secretari general d’Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, va recuperar així ahir la polèmica oberta per Pasqual Maragall el febrer del 2005 per respondre a l’allau de crítiques rebudes de tots els partits, del govern i de l’oposició, i també a altres informacions que denuncien que, a més d’exigir-los la quota, ERC demanava a aquests empleats del govern en una altra carta que s’inscriguessin com a «amics» del partit. «Estem assistint a un acte d’hipocresia col·lectiva, i alguns sepulcres blanquejats estan intentant criminalitzar ERC perquè els càrrecs del partit ajudem amb el nostre sou al seu finançament», es va queixar. A més de criticar els que intenten finançar-se o s’han finançat fins ara amb comissions, Puigcercós va carregar contra les donacions anònimes que reben CiU i el PP: «És una cosa legal, però de vegades no tot el que és legal és moral.» I dels seus socis de govern, el PSC i ICV, va dir que tenen «el mateix sistema que Esquerra».

El portaveu i viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, va afegir-se a De Madre per criticar des del seu bloc que «no es pot condicionar el nomenament de persones, i encara menys el seu cessament, a una militància partidista o al pagament obligat d’un percentatge del seu sou al partit que els ha nomenat». Iceta també va demanar als «amics d’ERC» que «donin les pertinents explicacions» sobre aquest «nou ensurt». «Una cosa és que els militants d’un partit assumeixin les obligacions que aquest els imposi, i si no les comparteixen poden abandonar la seva militància i, una altra ben diferent, exigir contrapartides a canvi de càrrecs», va escriure Iceta. De Madre va negar que aquest afer «desagradable» pugui afectar el tripartit. També des del PSOE el secretari general del grup socialista al Congrés, Diego López Garrido, va demanar que s’investigui «si es correspon amb la legalitat aquestes regles de funcionament intern que no tenen res a veure amb els costums dels socialistes» ni estan en la seva «cultura».

Els mateixos diaris que abans-d’ahir van denunciar aquest intent d’ERC de cobrar quotes a treballadors dels seus sis departaments del govern que no només no són militants sinó que ni ocupen càrrecs de confiança ni han estat promocionats, El País i El Periódico, van publicar ahir que, a més, Esquerra també demanava a aquests empleats que s’inscriguessin com a «amics» del partit, cosa que «permet donar d’alta» el nomenament d’algú com a càrrec designat per ERC a la Generalitat de Catalunya i poder-lo localitzar «en cas de necessitat». Si Puigcercós va dir abans-d’ahir que les primeres cartes van poder ser enviades «per error» o en «traspaperar-se» a qui no tocava, ahir va assegurar que les segones només es van remetre a les persones que van mostrar interès pel projecte del partit. NOTÍCIES RELACIONADES

>Puigcercós evoca el 3% per defensar el finançament d’Esquerra

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.