| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 29 de juny de 2022


diumenge, 26 de març de 2006
>

La quota que ERC vol cobrar a empleats del govern genera més tensió al tripartit

Esquerra reclama «per error» el pagament a treballadors que no tenen càrrec de confiança ni han estat promocionats

EL PUNT. Barcelona
ERC ha enviat unes cartes als càrrecs de confiança i als empleats que ha promocionat en els seus departaments a la Generalitat, siguin militants o no, recordant-los que si no paguen la quota que exigeix el partit –segons acord del consell nacional– poden ser destituïts. Aquestes cartes, que signa el secretari d'organització i finances d’ERC i alhora secretari general del conseller primer en el govern, Xavier Vendrell, també haurien arribat «per error», segons els republicans, a empleats que no només no militen a ERC sinó que no han estat promocionats ni són càrrecs polítics. Aquest episodi, reflectit ahir per diversos diaris, ha provocat una nova tempesta política que afegeix més tensió al govern en un moment en què ERC es nega a donar suport a l’Estatut.


ERC va atribuir ahir el fet que ara surtin a la llum pública aquestes cartes a una campanya per intentar fer-los moure del «no» a l’Estatut. «Esquerra no canviarà la seva posició per moltes amenaces i pressions externes que hi hagi», ja que pren les decisions per «coherència, dignitat, reflexió i voluntat de debat intern», va afirmar el conseller primer, Josep Bargalló. També el secretari general d’ERC, Joan Puigcercós, va queixar-se que «ara que Esquerra està denunciant les claudicacions dels altres, se li busquen les pessigolles».

Tot i que ahir Vendrell no va voler fer declaracions, Bargalló i Puigcercós van defensar la fórmula que segueix ERC per finançar-se, cobrant quotes d’entre el 4% i el 24% del sou als càrrecs de confiança que ha nomenat a les sis conselleries que controla, siguin consellers o no, i a aquells treballadors que ja eren a la Generalitat i que Esquerra ha promocionat. «Estem molt tranquils i orgullosos de ser un partit en què no hi ha donacions anònimes i que no es nodreix de comissions de les obres urbanístiques sinó de l’esforç i l’austeritat de la nostra gent», va dir Puigcercós. Tant ell com Bargalló van apuntar la possibilitat que «de forma incorrecta» i «per error» i «desconeixement», alguna carta s’hagi «traspaperat» i hagi arribat a empleats que estan a les ordres dels consellers d’ERC però que ni són militants del partit ni ocupen cap càrrec de confiança, o a d’altres que ja treballaven a la Generalitat quan governava CiU i no han estat promocionats, tal i com publicaven ahir alguns diaris.

Xavier Vendrell no només és el responsable de finances d’ERC sinó que també ocupa la secretaria general del conseller primer, és a dir, que alguns dels destinataris de les cartes que van enviar són els seus subordinats. En una primera missiva, Vendrell els felicita pel seu nomenament i els recorda que «un dels recursos financers i econòmics» que té el partit «són les aportacions econòmiques de tots els càrrecs públics electes o designats per Esquerra».

Als que no paguen, Vendrell els va enviar una segona carta en què, admetent que «no és una circumstància gens agradable» per a ell, els retreu que mentre que «la majoria» de persones nomenades per ERC estan «complint amb allò que estableix la carta financera aprovada en el darrer congrés nacional», en el seu cas no consta «que aquest compliment es faci efectiu». L’esmentada carta financera, aprovada en el 24è congrés nacional del partit el 3 de juliol del 2004 a Lleida, preveu «la destitució immediata del seu càrrec» dels que no paguin la quota establerta, així com que aquests quedin «inhabilitats també per ocupar cap càrrec públic designat, en nom d’ERC, en futurs mandats». NOTÍCIES RELACIONADES

>CCOO i UGT demanaran explicacions a Carretero

>El finançament d’ERC fa créixer la tensió al si del tripartit

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.