| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 9 de juny de 2023


divendres, 24 de març de 2006
>

CiU renovarà més de la meitat dels seus alcaldables al Baix Empordà

"La federació ha concretat relleus o estudia fer-ne en una vintena de pobles"

PURI ABARCA. " La Bisbal d’Empordà"
CiU estudia renovar els caps de llista en més de la meitat dels municipis del Baix Empordà, en una de les reaccions de renovació més significatives des de les primeres eleccions democràtiques. La federació mantindrà els mateixos alcaldables en una quinzena de pobles i els renovarà en una vintena. És probable que deixin les llistes, tot i que encara no s’ha confirmat, alcaldes històrics com el de Jafre, Josep Grau (el més antic de les comarques gironines), i el de la Pera, Benjamí Artigas.

Les direccions comarcals de CDC i UDC ja han acordat, en les últimes setmanes, algunes de les renovacions de caps de llista que faran al Baix Empordà amb vista a les eleccions municipals del 27 de maig del 2007. En la majoria dels casos, es tracta d’alcaldes veterans que volen deixar el càrrec. Per exemple, Joan Català substituirà Carles Arnau a Begur i una nova candidata, Llúcia Fernández, és probable que ocupi la capçalera de la llista a la Pera, en lloc del veterà Benjamí Artigas.

S’estudien possibles renovacions, tot i que ni es donen per fetes ni hi ha substituts clars ni seran confirmades encara en uns mesos, a Corçà, on ara hi ha Carles Pongiluppi; a Jafre, on governa Josep Grau, i a Foixà, on hi ha Antoni Brancós. A Santa Cristina d’Aro s’incorporarà l’exalcalde Josep Llensa al capdavant de la llista i a Regencós CiU preveu presentar l’actual alcalde, Miquel Calabús, que va substituir el cap de llista del 2003, Josep Rubau, fet fora de l’alcaldia amb una moció de censura, poc després d’haver pres possessió del càrrec.

D’altra banda, la federació es planteja presentar llista a cinc poblacions on el 2003 no ho va fer: Colomers, la Tallada, Rupià, Bellcaire i Ullà.

Albons Julià Giró Calonge-Sant Antoni Jordi Soler Fontanilles Salvador Coll Forallac Josep Sala Garrigoles Joan Cos Gualta Jaume Fondevila Mont-ras Manel Montalbán Pals Àlex Creixell Sant Feliu de Guíxols Miquel Lobato Serra de Daró Josep Puig Torrent Josep Blanch Torroella de Montgrí Carles Negre Ultramort Maria Gràcia Serrats Ullastret Josep Miquel Gatius

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.