| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 14 d'agost de 2022


dimecres, 22 de març de 2006
>

Acabada la darrera sessió de la Comissió Constitucional, a dos quarts de quatre de la tarda del dia 21 de març del 2006,...TIAN RIBA. ""
Acabada la darrera sessió de la Comissió Constitucional, a dos quarts de quatre de la tarda del dia 21 de març del 2006, els diputats catalans que han estat negociant i votant el pacte del nou Estatut –exceptuant els del PP– es van fer una foto amb els diputats del PSOE i amb el president de la comissió, Alfonso Guerra, per escenificar la fi de la nova etapa d’aquest llarg procés. En el ple del Congrés, que es farà el dia 30, ja no hi haurà intervencions dels diputats del Parlament, que delegaran en els seus grups a la cambra baixa. Serà l’oportunitat per al lluïment del portaveu de CiU al Congrés i secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha brillat per la seva absència ens els debats de la comissió. Xoc d’egos amb Artur Mas? A més de la foto de família davant dels lleons del Congrés, que miren a dreta i esquerra deixant en una posició centrada els protagonistes del pacte, hi va haver altres fotos paradoxals. Com la de Josep-Lluís Carod-Rovira afegint les seves mans a la pinya dels qui estan pel sí: Artur Mas, Manuela de Madre, Joan Saura i Diego López Garrido. «Això deu ser l’oasi català», va dir el socialista Ramón Jáuregui. «És una sensació agredolça», va dir Carod, en aquesta mena d’esquizofrènia de dir que no a un projecte que ha impulsat i gairebé redactat ERC. L’oasi també deu ser Jorge Fernández Díaz felicitant la delegació catalana. «Heu guanyat», els va dir. I va afegir que «tant de bo que m’equivoqui» en les seves crítiques. Les crítiques del PP, que no ha votat ni un sol article a favor, ahir van venir d’Eduardo Zaplana, la tercera persona de la Santíssima Trinitat del PP, disfressat de centrista i de lluitador antifranquista. Però només disfressat. És com es va autoqualificar en emmirallar-se en l’expresident Adolfo Suárez, davant de la hilaritat de la bancada catalana. El president del PP a Catalunya, Josep Piqué, s’ho va estalviar per un oportú viatge a la Xina amb una delegació del Congrés. El PSOE va lloar, en canvi, Soraya Sáenz de Santamaría i Federico Trillo. Aquest darrer, ahir amb ferides a la cara i collaret ortopèdic. No és una víctima de l’Estatut. L’únic diputat del PP capaç de recitar Shakespeare en català va tenir un accident de bicicleta. Més indemne ha sortit Guerra, àrbitre exquisit i lloat per tots els grups, que ha sabut relaxar els debats amb ironia quan calia, i que ahir va acabar amb esportivitat que Mas li agraís el «tarannà». Geni i figura.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Socialistes, CiU i ICV-EA acorden el nou encaix de Catalunya dins d’Espanya

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.