| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 21 d'octubre de 2021


dissabte, 18 de març de 2006
>

El compositor Francesc Bonastre edita un disc de cançons «lieder»C. FILELLA. "Tarragona"

El compositor i musicòleg montblanquí Francesc Bonastre acaba de publicar un disc de cançons d’autor (o lieder), interpretat per la soprano Begoña López, acompanyada pel pianista Alejandro Zabala. Aquest disc ha estat editat pel Museu Arxiu de Montblanc, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. El compacte, batejat justament amb el nom Lieder, aplega catorze composicions, tres de les quals duen textos del mateix Bonastre i la resta amb textos d’autors com Apel·les Mestres, Jacint Verdaguer, Salvador Espriu o Jaume Rocosa, a més del text tradicional de Montblanc Soneta, vine’m a l’ull i la cançó tradicional El testament d’Amèlia. L’autor ha volgut dedicar una de les peces, Angelet diví, a la seva néta.

El president del Museu Arxiu de Montblanc, Josep Gomis, va qualificar ahir Francesc Bonastre com «un dels tres o quatre millors musicòlegs que hi ha a l’Estat espanyol». Així mateix, durant un acte de presentació del disc que va organitzar la Diputació, el president de la Comissió de Cultura de l’ens intercomarcal, Quim Nin, va dir que aquest treball discogràfic «és un exemple que la cultura en majúscules i la bona música també es pot fer a casa nostra».

Francesc Bonastre és autor d’una cinquantena de composicions i d’unes cent cinquanta publicacions científiques sobre musicologia.

FRANCESC BONASTRE És autor d’una cinquantena de composicions i d’unes 150 publicacions científiques sobre musicologia

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.