| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de desembre de 2023


dimecres, 15 de març de 2006
>

Maresme. Santa Susanna proposa ara una depuradora entre el tren i la platja però tractar els fangs a MontpalauT. MÁRQUEZ. "Santa Susanna"

+ Imatge virtual de la situació de la depuradora./ Foto: EL PUNT.

Santa Susanna va presentar dilluns una nova proposta pròpia d’ubicació de la depuradora de l’Alt Maresme. En ple i encès debat sobre l’emplaçament definitiu del controvertit equipament, l’Ajuntament governat per Joan Campolier (CiU) va fer públic un estudi de viabilitat en què es construeix la planta en uns terrenys a cavall de Pineda i Santa Susanna i entre la via del tren i la primera línia de la costa. Es tracta d’una zona propietat de Santa Susanna, però que en part pertany al terme municipal de Pineda.

Segons Campolier, l’estudi es va enllestir al novembre i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en té coneixement. La proposta –a càrrec de l’empresa Barcelona Regional i amb un cost previst de 45 milions d’euros– preveu una depuradora amb un sostre global de 8.000 m². L’estudi preveu ampliar la decantadora que hi ha i construir una planta semisubterrània amb un màxim de quatre metres per sobre del nivell del mar.

Segons va explicar un dels responsables de l’estudi, el biòleg Sito Alarcón, una de les principals virtuts de la proposta –que no preveu la defensada per l’ACA– és el tractament diferenciat dels fangs, «que s’impulsarien a la pedrera de Montpalau». D’altra banda, les dues zones de la depuradora de la platja estarien connectades per un pas subterrani que permetria el trànsit dels vehicles pesants i també disposaria de tractament terciari.

L’alcalde de Santa Susanna va remarcar que la seva proposta s’enriqueix amb la remodelació de l’espai un cop feta la depuradora. «A sobre s’hi pot deixar una zona verda o un passeig amb serveis que dignifiquin l’espai.» Campolier no va voler opinar sobre la proposta defensada per Pineda de fer la depuradora sota la muntanya de Gràcia –en terme municipal de Santa Susanna–, però sí que va lamentar que l’estudi fet pel municipi no tingui el suport del govern de Pineda, «que ni ha fet l’esforç d’interessar-se pel contingut de la proposta». NOTÍCIES RELACIONADES

>Santa Susanna té un altre lloc per a la depuradora L’Ajuntament de Santa Susanna ha fet pública una proposta d’emplaçament de la depuradora de l’Alt Maresme. L’estudi mostra una planta entre la via del tren i la línia de costa, i en terrenys d’aquest poble i de Pineda. L’alcalde del municipi, Joan Campolier, assegura que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ja té coneixement de la proposta.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.