| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 26 de gener de 2020


divendres, 10 de març de 2006
>

Vallès. Sabadell lliura a Mirna Lacambra la medalla de la ciutat al mèrit cultural

"La fundadora d’Amics de l’Òpera va dedicar el guardó a les persones que han fet possible el projecte"

EMILI AGULLÓ. " Sabadell"
La fundadora i presidenta d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS), Mirna Lacambra, va rebre ahir a la tarda la medalla de la ciutat al mèrit cultural. Va ser en un acte emotiu al Saló Imperial, i amb el suport d’uns dos centenars de persones i els regidors del consistori, que van votar per unanimitat la concessió de la distinció. Lacambra, que ha rebut la medalla per la seva feina de difusió de l’art operística a la ciutat, va compartir el guardó amb tots els membres de la junta de l’entitat, i va concloure les seves paraules amb el «somni de viure el temps suficient per veure el futur teatre de l’Eix Macià estrenat».


+ Mirna Lacambra rep de mans de Manuel Bustos la medalla de la ciutat al mèrit cultural. / ORIOL DURAN

Mirna Lacambra va centrar la seva intervenció en l’agraïment a totes les persones i entitats que han fet possible el projecte de l’AAOS i tots els que han anat venint al darrere. No es va descuidar la seva professora de solfeig, Maria Parasols, perquè com va reconèixer: «Va ser la persona que em va guiar en les primeres passes en el món de la música i em va matricular al conservatori de Barcelona.» Tampoc va oblidar-se del suport del seu marit i els seus pares: «Dos treballadors del tèxtil que van fer un gran esforç perquè pogués tenir les carreres de piano i cant.»

En l’acte no van faltar els reconeixements del regidor de Cultura, Joan Manau, que ha presidit la comissió de lliurament de la medalla. Manau va elogiar la tenacitat i tossuderia de Lacambra per fer de Sabadell «una ciutat culturalment europea», i va rememorar els inicis de l’AAOS, quan va conèixer Mirna Lacambra «mentre preparava la primera representació de Madamme Butterfly a la ciutat». Un altre dels fundadors de l’entitat operística, Antoni Quintana, va qualificar la distinció «d’acte de justícia» envers una persona que «ho ha donat tot per la seva ciutat».

Després d’un breu parèntesi per escoltar dues àries d’Il trovatore i La traviata, enregistrades per Lacambra el 1966, l’alcalde, Manuel Bustos, va destacar «el seu talent com a soprano» i la seva «generositat» en el treball «sense limitació de temps ni distància». Bustos també va agrair-li el fet de situar Sabadell «com a referent a Catalunya, a l’Estat i a tot el món».

El concurs Jaume Aragall Lacambra formarà part del jurat del VIII Concurs Internacional de Cant Jaume Aragall, que se celebrarà per segon cop a La Faràndula entre el 16 i el 24 de març. En el concurs, de caràcter biennal, s’hi han inscrit 120 persones. Els guanyadors participaran el dia 25 en un concert amb l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. Una via per acostar l’òpera a la gent

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.