| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 18 de desembre de 2018


dijous, 2 de març de 2006
>

La FAVB vol que experts estrangers vigilin la seguretat del túnel del TGV

"L’obra pública a Barcelona no ha canviat un any després del Carmel, segons les entitats veïnals"

DAVID MARÍN. " Barcelona"
La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va reclamar ahir a les tres administracions implicades en l’arribada del TGV a la ciutat –Ajuntament, Generalitat i Estat– que compleixi urgentment els compromisos de seguretat i participació ciutadana en les obres a què va arribar amb les entitats veïnals de la ciutat arran de l’accident del Carmel. Els veïns també reclamen que siguin experts d’altres països els que assessorin les entitats veïnals en matèria de seguretat. No es refien dels enginyers locals, ja que pràcticament tots treballen per a alguna de les administracions implicades.

Se’ls va prometre un seguiment molt exhaustiu de la redacció i l’execució de les obres del túnel del TGV i, segons la FAVB, un any després el balanç és decebedor. Ja han començat les obres entre l’Hospitalet i Sants i s’ha presentat a exposició pública el tram de la Sagrera a la Trinitat i en tot aquest temps només hi ha hagut un parell de reunions entre el Consorci Barcelona Alta Velocitat (Ajuntament, Generalitat i Estat) i la FAVB. A més, hi ha hagut alguna reunió fragmentada amb les associacions de veïns de Sants, Esquerra de l’Eixample, Sagrada Família, Clot, Navas, Sagrera i Sant Andreu. «I sempre han estat reunions merament informatives, sense possibilitat de participar i incidir realment, com se’ns havia promès», es queixa el vicepresident de la FAVB, Josep Xarles, que va comparèixer ahir en roda de premsa amb representants de les associacions de veïns implicades. Xarles també lamenta que les tres administracions han fragmentat el projecte en tres trams i s’han mantingut reunions per separat sense una visió global del conjunt.

La FAVB i les entitats afectades van instar ahir les administracions a continuar les reunions globals amb la FAVB i constituir urgentment les taules de seguiment territorial i de treball tècnic. Reclamen que siguin enginyers es-trangers els que els assessorin. L’assessorament és un dels compromisos amb les entitats, però volen que siguin del tot independents respecte a les administracions d’aquí.

«L’abril del 2005 es van comprometre a actuar d’una altra manera en l’obra pública, però al final no hi ha hagut cap canvi», conclou Xarles. NOTÍCIES RELACIONADES

>Garantia de 10 anys per als edificis

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.