| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 13 d'abril de 2024


dimarts, 28 de febrer de 2006
>

Duran i Lleida espera que CDC doni «les explicacions oportunes» sobre les enquestes del govern de CiUEL PUNT. "Barcelona"
El president d'UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va insistir ahir que mai, ni com a conseller ni com a president del comitè de govern d'Unió, va tenir coneixement dels sondejos i enquestes que en les darreres setmanes s'han trobat en dependències de la Generalitat, suposadament encarregats per governs de CiU. Duran i Lleida es va remetre a les explicacions que puguin donar els qui a CDC «sàpiguen de què va». «Jo no puc donar compte d'aquests estudis», va reiterar. Duran va admetre que li havia desagradat d'una manera especial una enquesta en què s'analitzava la intenció de vot d'Unió i de Convergència en el cas d'un hipotètic trencament de la coalició: «M'ha sorprès, però deixem-ho córrer, no tinc ganes de tirar llenya al foc», va dir, després de constatar que fer enquestes «amb diners públics sobre qüestions d'interès només per a un partit no és correcte». Amb tot, va matisar que té «absoluta confiança en les persones que haurien gestionat això a Convergència». El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, però, va valorar les declaracions de Duran i Lleida com un intent de «fer pagar a Mas la insolidaritat que CDC va demostrar amb Unió en els casos de Treball i Turisme», les dues conselleries gestionades per UDC que es van veure afectades per irregularitats. «Duran tenia set de venjança», va afegir-hi Zaragoza. L'informe d'un «guillat» Un dels informes que en els darrers dies ha aixecat més polseguera ha estat un de 1993 sobre l'orientació política dels periodistes de TV3. En aquest sentit, si bé el president del grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona i exconseller de Presidència, Xavier Trias, va qualificar de «guillat» l'autor de l'informe, que va qualificar d'«autèntica gasòfia», i va lamentar que el tripartit l'hagi inscrit en el registre d'estudis del govern, el portaveu del PP al Parlament, Daniel Sirera, va recordar a Trias que aquest «boig» havia estat nomenat pel govern de CiU. El diputat vol saber qui és l'autor de l'informe i qui el va encarregar, i va demanar explicacions públiques a Trias i a Mas.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>LA FRASE

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.