| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dissabte, 25 de febrer de 2006
>

Maresme. La Generalitat vol la depuradora a Pineda però dialoga amb els veïns

"Es compromet a estudiar «in situ» la proposta de fer la planta al turó de Gràcia, a Santa Susanna"

TERESA MÁRQUEZ. "Pineda de Mar"
El turó de Gràcia, en terme municipal de Santa Susanna i a tocar de l’N-II, s’estudia seriosament com a alternativa a la construcció de la depuradora de l’Alt Maresme en uns terrenys agrícoles de Pineda, tal com va anunciar fa unes setmanes el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà. Ahir es van reunir les dues parts per debatre els pros i contres del nou emplaçament i «trobar la millor solució en tots els sentits». La Generalitat, però, no s’amaga que considera la seva opció la millor, mentre que els veïns confien a demostrar-li, a contra rellotge i en poques setmanes, que els terrenys de Gràcia tenen possibilitats.

Membres del govern municipal de Pineda, veïns de Bellamar i representants de la plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda es van entrevistar ahir a la tarda amb l’ACA. L’objectiu de la trobada era saber si la proposta de situar la depuradora de l’Alt Maresme a sota del turó de Gràcia havia convençut els tècnics de l’agència. Malgrat l’esforç i els arguments dels responsables de l’estudi, la resposta no va ser afirmativa. Però tampoc van obtenir un no rotund. El director de l’ACA, Jaume Solà, va explicar que la reunió havia servit per «posar sobre la taula els aspectes que s’han estudiat i aquells que el departament encara no hem tingut en compte i en els quals cal aprofundir». En aquest sentit, Solà va assegurar que responsables de l’àrea visitaran la zona del turó de Gràcia, però també va precisar que «paral·lelament es continuarà treballant en la proposta presentada oficialment i que ocupa la zona del costat de l’actual decantadora de Pineda».

Pel director de l’ACA, el fet d’encetar el diàleg amb els veïns «evidencia la voluntat de la Generalitat d’arribar a un consens, però també ha de quedar clar que encara avui el departament considera l’emplaçament de Pineda com el millor». Jaume Solà va aventurar que «d’aquí a 15 o 20 dies» s’haurà pres una decisió final. Per la seva banda, el portaveu dels veïns, Josep Martín, va explicar que «hi ha esperances, i això és bo».

L’alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), també va valorar positivament la reunió, però va advertir que «no hi ha cap decisió definitiva». «Cadascú ha de fer els deures i nosaltres creiem en aquesta proposta», va afirmar.

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (CiU), va assegurar que «ningú» l’havia informat oficialment de la proposta feta per la plataforma de situar la depuradora als terrenys de sota el turó de Gràcia. «No puc opinar perquè no disposo dels elements necessaris i no tinc constància de cap projecte oficial», va dir. Per Campolier, però, qualsevol emplaçament s’ha d’estudiar «al mil·límetre, per aconseguir les màximes garanties que la planta depuradora no provocarà problemes». L’alcalde de Santa Susanna, d’altra banda, va confirmar que disposava d’un estudi de viabilitat sobre la construcció d’una depuradora d’aigües residuals. «M’he preocupat de visitar diverses instal·lacions de França, on estan més avançats que nosaltres i on disposen de plantes compactes i soterrades on es poden construir fins i tot equipaments a sobre», va dir. Joan Campolier va reclamar respecte pels municipis «als quals afecta directament la creació de la depuradora».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Unes relacions difícils i complexes / Campolier: «S’ha de valorar tot»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.