| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de desembre de 2023


dimecres, 15 de febrer de 2006
>

Maresme. En defensa de la terra

Ernest Pujadas és l'amo dels camps d'horta on la Generalitat projecta fer la depuradora de l'Alt Maresme. La seva terra, entre Pineda i Santa Susanna, quedarà erma per al cultiu si prospera la construcció de la planta. Diu que no se'n vol anar «ni per tot l'or del món»

T. MÁRQUEZ. Pineda de Mar

+ Ernest Pujadas, al seu camp de Pineda de Mar, on Medi Ambient vol construir la depuradora. Foto: T.M.
Va saber que als seus camps s'hi volia fer una depuradora perquè ho va llegir a la premsa i a hores d'ara diu que cap representant de Medi Ambient ha anat a parlar amb ell del projecte. «Em sento estafat, perquè tothom hi diu la seva sobre la depuradora i en discuteix l'emplaçament, però ningú s'ha adonat que parla de casa meva», es queixa aquest pagès de 44 anys. Pujadas prové d'una família de camp i les seves terres es troben a cavall entre Pineda de Mar i Santa Susanna, a tocar de la decantadora. «La proposta que ha fet la Generalitat ja no afecta Santa Susanna perquè es vol construir tota en terme municipal de Pineda, prenent com a referència la rasa nova a tocar de la decantadora actual», especifica. En aquesta zona ara hi creixen ben arrenglerats cebes i alls tendres i tot just treuen les primeres fulles els bròquils verds. «Els tècnics volen desplaçar la rasa nova per alinear-la i crear un corredor verd que en paper queda molt bé però a la pràctica serà un nyap», diu. L'ombra de l'equipament La casa pairal de Pujadas es troba enmig d'unes quatre hectàrees de camps i la depuradora ocuparia un espai d'1,5 hectàrees. «Si aixequen una estructura de sis metres d'altura, l'ombra que faci sobre la terra que em queda lliure farà impossible que hi pugui créixer res», avança el pagès. Ernest Pujadas és conscient que és gairebé impossible mantenir la seva oposició a marxar en cas d'aprovar-se aquest últim projecte de depuradora. «No me'n vull anar. No vull deixar de ser pagès. És casa meva i són les terres que he treballat tota la vida. Per què és tan difícil d'entendre?», es lamenta. El pagès alerta que les terres que envolten la seva les treballen pagesos que ja han superat la setantena o que estan a punt de jubilar-se. «En aquesta zona d'aquí a pocs anys ja no s'hi plantarà res. Amb el que costa que hi hagi joves que vulguin ser pagesos i els pocs que quedem ens fan fora», assenyala.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Espai d'interès agrícola

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.