| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 16 de gener de 2022


dimecres, 15 de febrer de 2006
>

Uns petanquistes de Badalona orinen al carrer perquè l'Ajuntament els talla l'aigua del lavabo

El consistori diu que ha pres la mesura perquè el consum era molt elevat i es pagava amb diners públics

SARA MUÑOZ. Badalona
Els socis d'un club de petanca de Badalona, el CP Bufalà, denuncien que des de fa dues setmanes han d'orinar al parc on tenen les instal·lacions perquè l'Ajuntament els ha tallat l'aigua, fet que ha deixat els lavabos inservibles. Les dues parts no es posen d'acord sobre qui ha de pagar l'aigua, que també es fa servir per al bar i per regar les pistes i que fins ara corria a càrrec de les arques municipals. Els petanquistes estan disposats a abonar-la si el consistori assumeix els 9.000 euros que, segons diuen, val l'escomesa. L'Ajuntament respon que se'n fa un consum «excessiu» i que «no és just que es pagui amb els diners de tothom».

La situació s'allargarà, si més no, fins al 2 de març, dia en què les dues parts tenen previst reunir-se. Mentrestant, la seixantena de socis que té el CP Bufalà continuaran orinant, quan la bufeta pressioni, al parc G-5 de Montigalà, l'indret on tenen situades les pistes de joc, i continuaran portant aigua amb bidons fins al bar per fer cafès i la neteja. Respecte al problema de la micció, els petanquers assenyalen que no tenen a prop casa seva, ja que l'Ajuntament els va desplaçar del seu barri, i tampoc no poden utilitzar el lavabo dels bars de la zona, que escassegen i que obliguen a consumir per fer-ne ús. S'està originant, així doncs, «un greu problema d'higiene», apunta el president de l'entitat, José Antonio Gálvez. Actualment, els socis orinen darrere una de les casetes o, en alguns casos, uns metres allunyats de la gentada. Les dones, espectadores assídues de les competicions, ho tenen més difícil. Aquesta situació ja fa dues setmanes que dura, després que l'Ajuntament de Badalona decidís tallar el subministrament d'aigua. La directora de l'Àmbit de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carme Martínez, diu que la mesura s'ha pres després d'alertar els pentaquistes diverses vegades. «Els vam advertir que si no posaven un comptador es quedarien sense aigua», explica. L'Ajuntament, apunta Martínez, va arribar a omplir dos cops un dipòsit de 1.000 litres, confiant que mentrestant s'instal·laria el comptador. La directora de Medi Ambient sosté que el consum d'aigua que fa aquest club «és massa elevat» i que «no es pot pagar amb diners públics». Els socis del CP Bufalà, en canvi, asseguren que estan disposats a abonar l'aigua que gasten però tenen clar que el consistori ha d'assumir la instal·lació d'una escomesa que, diuen, ascendeix a 9.000 euros. Carme Martínez assegura que els pentaquistes no han posat la proposta sobre la taula. Les dues parts advoquen pel diàleg.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Se senten discriminats

>Els jugadors de petanca de Bufalà orinen al carrer en senyal de protesta

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.