| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 16 de gener de 2022


divendres, 10 de febrer de 2006
>

Orgasme al volant

Un de cada cinc automobilistes afirma en una enquesta que ha mantingut relacions sexuals mentre condueix

MIQUEL A. LUQUE. Barcelona
Excitants, agosarats, desvergonyits, imprudents, fanfarrons o bocamolls. Aquests adjectius es podrien aplicar a un de cada cinc conductors que afirma que ha mantingut relacions sexuals al volant. En un moment en què la seguretat viària es debat cada dia, un nou estudi de l'empresa de pneumàtics Goodyear sobre el comportament dels automobilistes posa en relleu que encara queda un ampli sector d'usuaris que adopten conductes de risc. El cinema ha contribuït a representar aquestes situacions en què el desig provoca una falta d'atenció que pot acabar en un accident.

El vehicle és un espai d'intimitat en el qual el conductor se sent còmode. Una de les imatges més típiques de les nits de qualsevol ciutat o poble és la d'un cotxe aparcat en un descampat amb els ocupants mantenint relacions sexuals. Quan l'excitació puja, alguns conductors s'atreveixen a continuar practicant sexe amb el vehicle en marxa. La sensació de perill, d'estar fent una cosa prohibida i de ser observats augmenta la libido del mateix acte sexual. D'aquesta manera es pot entendre que un vint per cent dels conductors enquestats per l'empresa de pneumàtics Goodyear hagin afirmat que han practicat el sexe (masturbacions, fel·lacions...) mentre condueixen. Aquesta és la principal dada de l'enquesta encarregada per Goodyear a KRC Research sobre el comportament dels automobilistes al volant. A l'estudi es destaca que en aquest dubtós mèrit, els conductors espanyols encapçalen la classificació europea. A Europa es fa més sovint Només un 11% dels automobilistes europeus afirmen que han practicat sexe mentre condueixen. Això sí, ho fan amb més regularitat. L'enquesta es va realitzar el juliol passat entre una mostra de 750 conductors de l'Estat espanyol i més de 9.200 de 16 països europeus. Falta d'atenció Els Mossos d'Esquadra, actuals responsables de la seguretat del trànsit, no tenen constància que s'hagi enxampat a les carreteres catalanes per on patrullen ningú al volant practicant sexe. Això sí, una de les llegendes de la divisió de trànsit és la d'haver d'assistir un accident en què els ocupants, sense roba, s'havien deixat portar pel desig. Segons els portaveus, l'únic que pot fer un agent si es troba amb un cas d'aquest tipus és multar per conducció negligent o sense mantenir l'atenció permanent. Es tracta de la mateixa sanció que es posa als que parlen per telèfon mòbil. Distracció L'expert en seguretat viària Ole Thorson va assenyalar que conduir implica «estar concentrat». Des del punt de vista de la prevenció dels accidents, portar un cotxe mentre es practica sexe «distreu i no permet mantenir tota l'atenció». Aquesta activitat anul·la la reacció davant d'un imprevist i el conductor queda bloquejat. «El millor que es pot fer és aparcar i continuar fent-ho amb el cotxe parat», va afegir Ole Thorson.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Més segurs al costat del company

>«Crash» (1996), de David Cronenberg.

>EL CARTELL

>Un de cada cinc conductors diu que ha practicat sexe mentre conduïa

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.