| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 5 d'octubre de 2022


dijous, 9 de febrer de 2006
>

El govern «construirà noves imputacions» per evitar que Parot i altres presos siguin excarcerats

L'Audiencia Nacional processa un altre cop Parot per pertinença a ETA

DOLORS BELLÉS.
El ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, va assegurar ahir que el govern del PSOE treballarà per «construir noves imputacions» contra els presos d'ETA per impedir l'excarceració un cop hagin complert les condemnes imposades, com ara Henri Parot. Respecte a aquest pres, el jutge Fernando Grande-Marlaska va decidir ahir processar-lo un altre cop sota l'acusació de «pertinença a ETA i conspiració per cometre estralls i atemptats».


+ El ministre López Aguilar, en la seva intervenció en la sessió de control del govern al Senat. Foto: EFE.
López Aguilar va afirmar que l'executiu «construirà si és possible una altra imputació per continuïtat de vinculació amb ETA o per amenaces des de la presó, com ja es va fer amb Ignacio de Juana Chaos». El ministre va dir també que l'aplicació de l'antic Codi Penal, personalment, no li agrada i va anunciar que el govern, a través del Ministeri Fiscal, «farà tot el que estigui a la seva mà dins de la llei per evitar» una altra excarceració. Si per evitar l'excarceració d'Ignacio de Juana Chaos se'l va processar per uns articles al diari Gara, en el cas de Parot, el jutge Fernando Grande-Marlaska va acordar ahir processar-lo un altre cop sota l'acusació de pertinença a ETA i conspiració per cometre atemptats i estralls d'acord amb una suposada carta escrita per Parot i commissada en una operació de la policia francesa contra l'organització armada basca el 2002. En aquesta suposada carta escrita després d'haver estat detingut i condemnat, Parot proposaria a la direcció d'ETA cometre més atemptats. Aquesta decisió podria evitar l'excarceració de Parot el 2009, la data prevista si prospera l'acumulació de les penes que li van ser imposades i que pujaria a uns cinc mil anys de presó, però segons l'aplicació de la llei només en pot complir un màxim de trenta. La decisió dels fiscals del Tribunal Suprem d'avalar l'acumulació de penes va dur el PP a llançar dures acusacions contra el govern espanyol i fins i tot els fiscals. Arran de les greus acusacions, el ministre de Justícia va demanar ahir comparèixer al Congrés per explicar el tema. En roda de premsa al Senat, López Aguilar a més va qualificar d'ignomínia» i «infàmia» que el PP intenti vincular l'excarceració de presos d'ETA a una hipotètica negociació amb l'organització armada i va dir que es tracta d'«una aplicació estricta de la legalitat». Així, va recordar que el govern del PP va excarcerar 311 presos d'ETA, 59 dels quals amb penes superiors als 30 anys.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>El codi del 1973

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.