| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de desembre de 2023


dijous, 2 de febrer de 2006
>

Milà manté la depuradora de l'Alt Maresme entre Pineda i Santa Susanna, però la fa més petita i semisubterrània

Els municipis afectats aplaudeixen la instal·lació però rebutgen de ple l'emplaçament

TERESA MÁRQUEZ. Pineda de Mar / Santa Susanna
L'últim projecte de la depuradora de l'Alt Maresme que ahir va presentar el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, ha aconseguit el consens total dels municipis afectats. És un equipament d'última generació, que no farà pudor ni soroll, que reduirà al mínim l'impacte visual i que s'integrarà dins un corredor ecològic. Tot i això, no s'ha mogut del lloc proposat inicialment i tant Pineda com Santa Susanna rebutgen de ple l'emplaçament.

Milà va reunir ahir a porta tancada els alcaldes dels cinc municipis als quals ha de donar servei la depuradora i també va convidar els representants dels veïns afectats per presentar-los l'última proposta feta pel Departament de Medi Ambient. El nou equipament de sanejament es construiria a la zona limítrofa de Pineda i Santa Susanna, però ja no s'estén paral·lelament a la costa sinó perpendicularment. Això implica la reducció de la zona construïda de 4 a 1,5 hectàrees i amb una alçada màxima de 6 metres, perquè part de les instal·lacions serien subterrànies. La reducció de l'alçada comporta, segons el conseller Salvador Milà, «una millor integració a l'entorn i una reducció de l'impacte visual molt important». El nou equipament s'emplaçaria només a 180 metres dels habitatges de la zona més propers, però se separaria de les cases amb un corredor verd. «Aquest corredor es posaria en marxa a través d'un pla especial que permetria la creació d'un connector ecològic que amagaria l'equipament des dels habitatges», precisa el conseller. La planta estaria tancada i aïllada acústicament «i disposaria de sistemes químics de desodorització que permetran reduir les olors». Salvador Milà va recordar que «la conselleria no imposa res, tan sols complim el compromís de presentar la que considerem la millor proposta en tots els sentits». Tot i això, el conseller va recordar que la decisió final per tirar endavant la construcció de la depuradora de l'Alt Maresme «no es pot allargar gaire». «El projecte d'execució és de 18 a 22 mesos i tan sols amb la tramitació dels documents ja ens situem a finals del 2006, quan ja hauria d'estar acabada l'obra», apunta. Aquest retard posa en perill els fons europeus que han de subvencionar la depuradora i que s'acaben a finals d'aquest any. «Haurem de negociar amb Europa una ampliació del termini per no perdre els diners», va dir. El projecte inclou la remodelació de l'emissari submarí i espai suficient per a un futur tractament terciari de les aigües.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Una alternativa proposada pels mateixos veïns

>La depuradora de l'Alt Maresme es manté entre Pineda i Santa Susanna

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.